Novi poraz Budiveljnika u domaćem šampionatu

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Nov.2013, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poraz Budiveljnika u domaćem šampionatu

Partizanov rival u Evroligi je vrlo loše počeo sezonu. Na debiju u elitnom klupskom evropskom takmičenju imaju jednu pobedu, onu protiv Partizana NIS u Kijevu, uz tri očekivana poraza. Za ovaj nivo takmičenja to je svakako zadovoljajajući skor za tim iz Ukrajine.
Međutim, Budiveljnik je vrlo loše >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << startovao u domaćem šampionatu, u kojem ima negativan skor. Ekipa za koju se priča da ima budžet 9,6 miliona evra, posle pet kola u Ukrajini ima samo dve pobede i čak tri poraza.
U ponedeljak od šampiona bolja je bila i Goverla i to u Kijevu – 88:82 (20:24, 16:19, 19:25, 27:20).
Goste je do trijumfa vodio sjajni Piterson sa 34 poena i devet skokova, Mavunga je ubacio 18, a Boksli 13 poena.
Kod Budiveljnika bolji od ostalih bili su Douns (18 poena, devet skokova), Strelniks (16 poena, šest asistencija), Anisimov (12) i Ejhrn (11).
Očigledno je Budiveljik sasvim drugačija ekipa sa i bez najboljeg pojedinca, Litvanca Darjusa Lavrinoviča.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.