Novi format Evrolige: Najbolji i najlošiji – gde su Partizan i Zvezda?

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 11:53

Novi format Evrolige: Najbolji i najlošiji – gde su Partizan i Zvezda?

Košarkaški portal "Basketnews" analizirao je uspešnost timova u novom formatu Evrolige.

Njihovi novinari su se bavili evaluacijom timova u regularnom delu sezone, plej-ofu i Fajnal For nastupima počevši od sezone 2016/17.

Real Madrid je prema njihovom istraživanju najuspešniji tim u ovom periodu sa najviše pobeda u regularnom delu sezone, ali i najviše plej-of nastupa.

Tokom ovih šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezona novog formata, Real Madrid je na 214 utakmica ostvario 147 pobeda iliti 68.7% i u svakoj sezoni igrao u plej-ofu, a prate ih Barselona sa 131 pobedom, Fenerbahče sa 126, Olimpijakos sa 124 i Anadolu Efes sa 123.

CSKA Moskva je imala najveći uspeh sa 74,3% pobeda na 152 utakmice, dok je Asvel najlošija ekipa Evrolige sa 31,5% pobeda na 124 odigrane utakmice, a odmah do njih su Himki i ALba sa 34,4 odsto, odnosno 35,5 odsto pobeda.

Basketnews je dalje rangirao timove po kriterijumu onih koji su deoničari i onih koji su sa specijalnim pozivnicama i minimum je četiri godine iskustva u ovom formatu.

Od timova koji nisu deoničari, Valensija se najbolje pokazala sa 46 odsto pobeda. Partizan i Monako se nisu kvalifikovali zbog manjka sezona, ali se ističe njihova uspešnost od 58,8 odsto/58,7 odsto pobeda.

Partizan ima samo jednu sezonu u novom formatu, dok Monako ima dve.

CSKA i Real Madrid imaju najviše nastupa na F4, po četiri puta su igrali, dok su turske ekipe Fenerbahče i Efes odmah iza njih sa po tri nastupa na završnici.

Efes je jedini tim u novom formatu koji je najmanje dva puta bio šampion Evrolige, a 28 ekipa je igralo makar jednom u elitnom takmičenju za sedam godina.

Crvena zvezda ima šest nastupa za ovih sedam godina Evrolige i oni su na 42 odsto pobeda (78 pobeda i 107 poraza) što je za nijansu bolje od Virtusa, a lošije od Unikahe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.