Izvor: Piplmetar.rs, 07.Feb.2024, 21:30

Musa „kralj“ Evrolige u januaru!

Košarkaš Real Madrida Džanan Musa proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) za januar u Evroligi.
Real je u januaru upisao pet pobeda i dva poraza i sačuvao je prednost od pet pobeda u odnosu na Barselonu na vrhu tabele Evrolige, a jedan od najzaslužnijih za to bio je upravo Musa.
On je januar završio kao drugi među svim igračima Evrolige sa prosečnih 19,9 poena po utakmici i prosečnim indeksom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << korisnosti 22,1.
Musa se posebno istakao ubacivši 40 poena u pobedi protiv Efesa u najdužoj utakmici u istoriji Evrolige koja je završena posle četiri produžetka. Ne samo da je postao tek deseti igrač koji je postigao 40 poena u modernoj Evroligi, i drugi u poslednjoj deceniji, već je i postavio klupski rekord po broju poena na jednoj utakmici.
On je prvi košarkaš rođen u Bosni i Hercegovini koji je proglašen za igrača meseca u Evroligi, a sa 24 godine, osam meseci i 29 dana i najmlađi dobitnik te nagrade od Luke Dončića i

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.