Monstruozni Tavares: Ispred njega u istoriji Evrolige samo petorica

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 23:48

Monstruozni Tavares: Ispred njega u istoriji Evrolige samo petorica

Košarkaš Reala Edi Tavares odigrao je utakmicu karijere, barem kada su mečevi plej-ofa Evrolige u pitanju.

Centar Madriđana je bio pod znakom pitanja za treću utakmicu protiv Partizana u Beogradu, a na kraju jedva da je i izlazio iz igre.

Tavares je na terenu proveo gotovo 36 minuta i za to vreme postigao 26 poena (11/14 za dva, 4/5 slobodna bacanja). Uhvatio je 11 skokova i imao po tri asistencije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bloka de za indeks korisnosti 41.

To je treći najbolji indeks u istoriji doigravanja kontinentalnog takmičenja, a ispred košarkaša sa Zelenortskih ostrva su samo petorica igrača.

Tavares treće mesto deli sa košarkašem Olimpije Ševonom Šildsom. Na drugom mestu sa indeksom 43 su Gregor Fućka, Saulius Štombergas i Luis Skola, dok vrh sa indeksom dele legenda Fortituda Korlton Majers i Alfonso Ford po kome nosi ime nagrada za najboljeg strelca Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.