Mirotić o ostanku: U Barsleoni to nije tako sigurno

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 22:05

Mirotić o ostanku: U Barsleoni to nije tako sigurno

Košarkaši Barselone ni posle trećeg uzastopnog učešća na završnom turniru Evrolige nisu uspeli da osvoje evropsku krunu.

I taj treći put je ekipom komandovao Šarunas Jasikevičijus.

Dan posle gorkog poraza od Reala u polufinalu pred medijima su bili Nikola Mirotić i legendarni Huan Karlos Navarao koji sada obavlja dužnost sportskog direktora.

Mirotiću je teško pao neuspeh protiv najvećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rivala posebno zbog toga što je totalno podbacio, gotovo da ga nije bilo na utakmici koju je završio sa samo tri poena.

"To je život, stavi te u nezgodnu poziciju a ti moraš biti jak onda kada stvari ne idu kako si planirao".

Upitan da li će ostati u klubu i naredne sezone s obzirom na to da ima još godinu dana ugovora sa klubom, rekao je:

"Imamo još mesec dana da se takmičimo, moram se fokusirati na te stvari, da to uradimo kako treba i da se podignem brzo i kao igrač i kao osoba, jer dobro znam šta bi trebalo da uradim i šta se od mene očekuje. To juče nisam ostvario. Potrudiću se da odigram bolje, jer gore od onog juče ne može. Moja budućnost me ne brine, nikada i nije. Kada se sezona završi, tu sam. Klub to zna i pričaćemo o onome o čemu treba da se priča. Ja sam osoba koja živi dan za danom. Ne znam šta će se dogoditi za dva meseca, sledeće godine, da li ću igrati naredni fajnal-for. Hajde da prvo ustanem sutra ujutru, da vidim da li ću moći da igram ili neću - moći ću - nego pričam ovo generalno. Onako kako ja vidim život, ne mogu da razmišljam o budućnosti".

Nastavio je Mirotić o tome šta su njegove želje, jer je situacija na nivou čitavog kluba problematična zbog rezanja budžeta - za sve se pita Fudbalski klub koji, kao što je poznato, određuje budžet košarkaške sekcije.

Mirotićev ugovor je daleko najveći u ekipi i otud veliki znak pitanja oko njegovog ostanka u klubu.

"Imam ugovor, voleo bih da završim karijeru u Barseloni, ali videli smo mnogo igrača, a tu mislim i na fudbal, sa ugovorima koje nisu bili u mogućnosti da ispune do kraja. Ne znam, volim što sam ovde i želim da ostvarim obećanje koje sam dao kada sam došao a to je da uradim nešto veliko, da učinim ljude srećnim. Voleo bih da budem do kraja ugovora, ali ovde to nije tako sigurno".

Rezultatski, za Barselonu je ovo bila još jedna neuspešna sezona jer je najvredniji pehar ponovo u rukama drugih.

Ostaje, kao uteha, borba za tron u Španiji.

"Bio sam iskren i prihvatio sam odgovornost posle poraza. Sada nam je ostao još jedan pehar na talonu... Jasno je da se ovaj neuspeh ne može ispraviti time, ali nećemo tek tako dopustiti da nam i taj trofej izmakne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.