Micić o Larkinu: Nikada nismo otišli na ručak ili kafu

Izvor: B92, 15.Jun.2022, 18:02

Micić o Larkinu: Nikada nismo otišli na ručak ili kafu

Srpski košarkaš Vasilije Micić govorio je o odnosu sa Erginom Atamanom i Šejnom Larkinom.

Za uspehe Anadolu Efesa u poslednjih nekoliko sezona, posle Micića su verovatno najzaslužniji trener Ataman i bekovski partner Larkin.

Doduše, dvostruki aktuelni MVP Evrolige je Micić.

"Nikada ne jurim individualne nagrade. Odrastao sam sa pritiskom velikog talenta i priče o nagradama su me uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pratile, stvarale dodatan pritisak, ali na kraju želim samo da me upamte navijači Efesa koliko sam pomogao klubu u osvajanju trofeja. Osvajanje Evrolige i to dve godine uzastopno je stvarno neverovatan uspeh. Kada smo došli u klub bilo je dosta promena, a sada se svi osećamo kao deo velike porodice", rekao je Micić.

Bivši plej Crvene zvezde ističe sjajan odnos sa Amerikancem.



"Došao sam iz Žalgirisa, a on iz NBA sa ciljem da se dokaže, ali smo obojica bili skromni i pre svega nismo bili sebični. To je ključ. On je najbolji saigrač koga sam ikada imao. Odličan je košarkaš i sjajan je kao osoba. Uvek je spreman za saradnju. Nikada se nije osetila neka konkurencija između nas dvojice, već smo uvek uspevali da skinemo pritisak jedan sa drugog. Imamo zaista jedinstven i dobar odnos iako nikada nismo otišli na ručak ili kafu",
priča Micić i dodaje o tandemu sa Larkinom:

"To je tema za navijače i ljude koji vole košarku. Izuzetno poštujem sve prethodne generacije. Možda Šejn nije svestan njih, ali ja sam lično zadovoljan što nas pominju".

Vasa je napravio prvi korak u Evroligi igrajući pod Šarunasom Jasikevičusom u Žalgirisu, ali se iskristalisao kao jedan od najboljih igrača u Evropi pod Erginom Atamanom u Efesu.

"Imamo zanimljiv odnos. On je takav da ne provodimo previše vremena u komunikaciji. Sećam se našeg prvog razgovora, mislim da nije trajao duže od pet minuta. Bio sam tada u Litvaniji i on mi je ponudio ulogu kombo beka", objasnio je 28-godišnjak, koji bi mogao naredne sezone da igra u NBA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.