Zvezdina furija za titulu i Evroligu! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina furija za titulu i Evroligu! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su podgoričku Budućnost 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) u majstorici u Beogradu i osvojili titulu ABA lige, uz plasman u Evroligu.

Peti meč finalne serije odigran je sa puno tenzije sa tribina hale "Aleksandar Nikolić", u kojoj su na zagrevanju napadnuti gosti petardama i tvrdim predmetima i pretio da se i ne odigra, odnosno kasnio sat vremena, ipak je na kraju završen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trećim ubedljivim trijumfom tima Milana Tomića za 3:2 u finalnoj seriji plej-ofa.

Crveno-beli su se u potpunosti revanširali Budućnosti za prošlogodišnji poraz u finalu i nakon godinu dana vratili se na vrh Jadrana.

Sa ukupnom razlikom +100, računajući samo duele u Beogradu, Zvezda je iskoristila "vruć" domaći teren i četvrti put u poslednjih pet godina pokazala da je najbolja u regionu.

To se već znalo na poluvremenu kada je Zvezda primila samo 21 poen, a dala 47...

Najefikasniji na meču bio je Kej-Si Rivers sa 21 poenom (5/8 za tri), Dejan Davidovac je dodao 11, a po 10 Boriša Simanić, Majkl Odžo i Mohamed Faje, dok je kod Budućnosti najviše dao Noris Kol sa devet.



Beron MVP finala

Amerikanac iz Crvene zvezde Bili Beron proglašen je za najkorisnijeg košarkaša finalne serije plej-ofa ABA lige.

Beron je u pet mečeva serije i pobedi nad podgoričkom Budućnosti 3:2 u proseku beležio 14,4 poena, uz po 3,4 asistencija i skokova.

Trofej namenjen šampionu podigao je kapiten Branko Lazić, nakon što mu je predao funkcioner ABA lige Žarko Čabarkapa.



Haos u "Pioniru" pre meča

Košarkaši Budućnosti gađani su petardama i tvrdim predmetima sa tribina odmah po ulasku kompletnog tima na zagrevanje pre meča protiv Crvene zvezde u Beogradu za titulu ABA lige, zbog čega su morali da se vrate u svlačionicu. Nakon sat vremena čekanja, igrači gostiju su se vratili na parket.

Čim su gosti kročili na parket poletela je "kiša" predmeta sa svih strana i čak nekoliko navijača je uletelo u teren da se obračuna, ali je brzo reagovalo obezbeđenje.

Takođe, čulo se skandiranje "Šiptari, šiptari" i "Ubij šiptara".

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Ilić pozvao je navijače u dvorani "Aleksandar Nikolić" da navijaju sportski i ne ubacuju predmete u teren.

Ilić je preko mikrofona u halu apelovao na pristalice crveno-belih da ne prave incidente, nakon što su na zagrevanju napadnuti gosti iz Podgorice gađani petardama i tvrdim predmetima.

KK Budućnost: Naši igrači fizički napadnuti

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da su trojica igrača napadnuta prilikom izlaska na teren.

"Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje svim mogućim tvrdim predmetima - kovanicama, baterijama za telefone, kamenjem, punim flašama, delovima metle, upaljačima, stolicama", naveli su iz Budućnosti, a prenose Vijesti.

Dodaje se da je oko 40 navijača je ušlo na teren i došlo do klupe Budućnosti.

"Pljuvali su i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Noris Kol, Erl Klark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz parter", saopšteno je iz Budućnosti.

"Hajde da navijamo sportski i ne nasedamo na provokacije. Da navijamo korektno odemo u Evroligu. Molim da ne bacate u teren predmete", rekao je Ilić.

Početak meča je bio odložen, a ekipa Budućnosti je u svlačionici bila duže vreme.

Lazić: Molim navijače, ne ubacujte predmete

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić, odmah posle direktora Nebojše Ilića, apelovao je navijače da ne napadaju košarkaše podgoričke Budućnosti kako bi se završila odlučujuća utakmica za titulu ABA lige.

Lazić je, poput Ilića, sa razglasa pokušao da smiri pristalice nakon napada na goste iz Crne Gore, koji su se sa zagrevanja vratili u svlačionicu.

"Jako je bitno da nijedan predmet ne uleti na teren. Da svi zajedno budemo na nivou. Molim vas da navijate lepo i sportski. Jako je važno da bi se odigrala utakmica", rekao je Lazić.

Košarkaši podgoričke Budućnosti, pre odlučujuće utakmice protiv Crvene zvezde, dočekani su skandiranjem "Šiptari, šiptari".

Grupa navijača crveno-belih uputila je uvrede i zvižduke ekipi Budućnosti, odmah po izlasku iz autobusa kod ulaza u dvoranu, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta.

Tenzija se nije smirila ni na zagrevanju, kada je Amerikanac iz Budućnosti Noris Kol namerno pogodio loptom kamermana tik uz teren, posle čega su poleteli upaljači i plastične čaše sa tribina.

Oko i u hali bile su prisutne  velike bezbednosne mere, skoro na svakom koraku.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.