Makabi bojkotuje finale Evrolige?

Izvor: Blic, 02.Apr.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi bojkotuje finale Evrolige?

Čelnici Makabija nezadovoljni su satnicom odigravanja finala Evrolige koje je na programu 8. maja u Barseloni.

Te večeri se u Izraelu obeležava 'Dan sećanja na poginule borce' i čelnici 'ponosa Izraela' nisu spremni na novu osudu svojih sunarodnika, kao što se to desilo pre 20 godina.

"Nećemo igrati i ja to ponavljam. Pokušaćemo da se dogovorimo da se ta utakmica igra ranije. Sada slavimo. Dajte nam nekoliko dana i sve će se razjasniti", rekao je Šimon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mizrahi, predsednik Makabija.

Iz Makabija su u više navrata najavljivali da 8. maja neće igrati meč, jer su poučeni negativnim iskustvima od pre 20 godina kada su prešli preko toga i igrali tog dana, a po povratku u Izrael stavljeni na stub srama.

Prema Izraelskim medijima, Evroliga je odbila mogućnost da se finale igra u subotu 7. maja, uz obrazloženje da već imaju potpisane ugovore sa sponzorima i televizijskim kućama, prenosi portal košarka.rs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.