Mačvan - Raduljica 33 poena, Milano drhtao do poslednjeg sekunda protiv Makabija

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačvan - Raduljica 33 poena, Milano drhtao do poslednjeg sekunda protiv Makabija

Srpski tandem sjajan u pobedi nad velikanom iz Tel Aviva

Silna ulaganja prošlog leta, dolasci Gaudloka, Silija, Cirbesa i ostali skupo plaćenih igrača nisu pomogli Makabiju da na startu Evrolige krene starim stazama uspeha. Emporio Armani iz Milana je na svom terenu savladao Ponos Izraela 99:97 u prvom kolu i na idealan način otvorio trku u elitnom takmičenju. Po onome što su milanski Manekeni večeras pokazali, biće to mnogo ozbiljniji tim nego >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prethodne sezone.

Srpska poluga Milan Mačvan - Miroslav Raduljica je bila nerešiva enigma za goste iz Tel Aviva. Centri srpske reprezentacije su u drugom poluvremeni bili nezaustavljivi ispod koša i napravili rezulattski kapital italijanskog kluba koji je održavan do kraja i dramatične završnice meča. Bez povređenih Vimsa i Milera, Makabi je bio hendikepiran, ali i bez njih dvojice je mogao do pobede.

Prvo poluvreme je bilo izjednačeno i ekipe su se smenjivale u vođstvo. Uglavnom je jedan posed lopte pravio razliku. Uostalom, najveća prednost nekog tima u prvih 20 minuta je bilo vođstvo Armanija od šest razlike krajem prvog kvartala (20:14), ali su gosti uspeli vrlo brzo da preokrenu rezultat i povedu sa plus pet (31:36). Izjednačen rezultat na poluvremenu 44:44 je najbolje svedočio o rovokskoj borbi.

Simon i Hikmen su bili udarne igle manekena, Cirbes i Gaudlok su prednjačili u Makabiju. Bivši centar Zvezde je do poluvremena postigao 11 poena.

U trećoj četvrtini je počelo da se lomi i Milanezi su na krilima sjajnog Milana Mačavana koji je pogađao i za dva i za tri, stigli do prve dvocifrene prednosti u meču (59:48). Makabi je uspevao da drži priključak, smanjio na dva poena zaostatka, ali se u poslednjem kvartalu razgoropadio Miroslav Raduljica i zatrpao koš Makabija. Majk Cirbes je u drugom poluvremenu pored razigranih Raduljice i Mačvana bio nevidljiv i postigao je samo dva poena u tom periodu.

Milano se u poslenjoj četvrtini vratio na sigurnih deset razlike, održavao prednost preko Rikija Hikmen koji je upao u seriju. Ipak, trojke Gaudloka, promašaji Hikmena sa penala i panika u organizaciji napada domaćeg tima su vratili Makabi u igri. Izraelci su osam sekundi pre kraja smanjili na samo poen zaostatka. I imali četiri sekunda da u poslednjem napadu pogode za dva i uvedu meč u produžetke. Landesberg je uspeo ispod koša da uputi šut ali ga je Meklin blokirao i doneo pobedu Manekenima.

Hikmen je sa 22 poena bio nejfikasniji u domaćem timu, Mačvan je ubacio 18, a Raduljica 15 poena.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.