Krstić pokorio kraljeve

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić pokorio "kraljeve"

Košarkaši CSKA naneli Realu prvi poraz u sezoni (85:71). Krstić ponovo najbolji sa 18 poena, Micov postigao 14, Teodosić sedam. Kod Reala najzapaženiji Serhio Rodrigez sa 18 poena. Željko bolji od Panatinaikosa, Bajern poražen od Galatasaraja.

U Evroligi nema više neporaženih ekipa. Madridski Real poražen je na gostovanju u Moskvi (85:71), zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sjajnoj partiji Nenada Krstića i Vladimira Micova.

Kapiten srpske reprezentacije postigao je 18 poena, uz šest skokova, i bio najbolji pojedinac susreta u Moskvi. Vladimir Micov dodao je 14 poena, a Miloš Teodosić sedam. U španskom timu istakao se Serhio Rodrigez sa 18 poena, Serhio Ljulj postigao je 15, a Nikola Mirotić 13.

Moskovljani su tako došli do treće pobede u drugoj fazi takmičenja, dok je kraljevski klub pretrpeo prvi poraz u sezoni, računajući i tri prijateljska susreta.

CSKA je od samog početka meča krenuo ofanzivno, a sredinom prve deonice napravili su seriju od 17:2, čime su stekli veliku prednost, koju su Madriđani uspeli da sustignu tokom treće četvrtine, ali ne i da preokrenu.

Moskovljani su sredinom poslednje deonice ponovo stekli dvocifrenu prednost, a potom meč lako priveli kraju.

CSKA je ovom pobedom došao do druge pozicije u Grupi F sa skorom od tri trijumfa i jednog poraza, kao i Real Madrid, koji je trenutno trećeplasirani.

Fenerbahče je posle velike i neizvesne borbe slavio u Istanbulu protiv Panatinaikosa, postigavši prvu pobedu u Top 16.

Trener domaćina Željko Obradović umeo je da pronađe rešenje za igru svog bivšeg kluba, a uspehu su doprineli Bojan Bogdanović sa 15 i Nemanja Bjelica i Linas Kleiza sa po 14 poena. U gostujućem sastavu najefikasniji bio je Ramel Kari sa 14.

Košarkaši Galatasaraja savladali su u gostima ekipu Bajerna sa 72:66 i tako zabeležili prvu pobedu u top 16 fazi takmičenja, istovremeno naneli Bajernu drugi poraz.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Karamele smazane na Enfildu: Liverpul je najveća faca u gradu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jan.2014

Liverpul je ponovo glavni u gradu! Crveni su u velikom Mersisajd derbiju ubedljivo savladali gradskog rivala Everton i naneli mu najubeljiviji poraz u ovoj sezoni, prvi posle šest utakmica u svim takmičenjima - 4:0 (3:0). Okršaj je protekao u fantastičnoj partiji dvostrukog strelca Danijela Staridža,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.