Košarkaši Panatinaikosa šampioni Evrope

Izvor: Studio B, 08.Maj.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Panatinaikosa šampioni Evrope

Košarkaši Panaitinaikosa postali su evropski prvaci, pošto su u finalu završnog turnira u Barseloni pobedili Makabi sa 78:70 (22:15, 11:15, 21:13, 24:27).

Najefikasniji u Panatinaikosu, kome je ovo šesta evropska titula, bili su Majk Batist sa 18 poena i šest skokova, dok je Dimitris Dijamantidis postigao 16.

Makabi je predvodio Čak Eidson sa 17 poena, a sledio ga je Dejvid Blu sa 14. Milan Mačvan igrao je 12 i po minuta u za to vreme imao učinak od tri poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i četiri skoka.

Treneru Panatinaikosa Željku Obradoviću ovo je osma titula u Evropi i on je tako postao čovek sa najviše trofeja kontinentalnog šampiona u istoriji. Obradović je i ranije bio najuspešniji trener, ali je ovim trofejom pretekao italijanskog velikana Dina Menegina, koji je titule osvajao kao igrač.

Montepaski ubedljiv protiv Reala za treće mesto u Evropi

Košarkaši Montepaskija iz Sijene osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige u Barseloni, pošto su pobedili Real Madrid sa 80:62 (19:11, 17:21, 21:13, 23:17).

Najefikasniji u pobedničkom timu danas bio je Kšištof Lavrinovič sa 17 poena. Milovan Raković završio je utakmicu sa osam poena i 11 skokova. Marko Jarić postigao je dva poena, uz pet skokova.

Jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena u Real Madridu bio je Serhio Ljulj sa 23. Novica Veličković igrao je 10 minuta i postigao je sedam poena.

Završni turnir iduće godine u Istanbulu

Završni turnir košarkaške Evrolige održaće se iduće godine u Istanbulu, saopštili su čelnici tog takmičenja u Barseloni.

Taj završni turnir održaće se u Istanbulu posle tačno 20 godina. Te 1992. godine Partizan je osvojio svoju jedinu evrposku titulu.

Turnir se tada održavao u hali Abdi Ipekči, a iduće godine će se igrati u novoj sali Sinan Erdem, koja se otvorila za Svetsko prvenstvo prošle godine. Završni turnir održaće se tradicionalno u maju, a datumi će biti određeni naknadno.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.