Koronavirus udario na budžete u Evroligi, koliko novca gubi Zvezda?

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koronavirus udario na budžete u Evroligi, koliko novca gubi Zvezda?

Pandemija koronavirusa pogodila je svetsku ekonomiju, što će se odraziti i na klubove širom planete.

Izuzetak nisu ni oni iz košarkaške Evrolige, pa su već počele da se prave analize koliko tačno će 18 najboljih klubova biti na gubitku.

Izraelski "Sport 5" izračunao je da će u proseku svaki klub u Evroligi, među kojima je i Crvena zvezda, izgubiti oko 33 odsto svog godišnjeg budžeta, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trećinu.

Prema toj analizi raspon gubitka se kreće od 15 do čak 50 odsto, u zavisnosti od budžeta.

Evroliga je predložila klubovima da igračima plate iz aprila i maja isplaćuju u junu, julu i avgustu, ali je Unija košarkaša to odbila.

Njihov plan je da smanjenje zarada ne prelazi 20 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVEZDA GUBI TREĆINU PRIHODA! Korona žestoko UDARILA na budžete u Evroligi!

Izvor: Kurir, 30.Mar.2020

Pandemija koronavirusa pogodila je svetsku ekonomiju posledice će se tek osetiti što će se  naravno odraziti i na sport, samim timm i na klubove širom planete.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.