Ko može da eksplodira u Evroligi?

Izvor: 011vodič.com, 20.Sep.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko može da eksplodira u Evroligi?

Boriša Simanić (Crvena zvezda), Aleksej Pokuševski (Olimpijakos) i Stefan Peno (Alba) svrstani su u grupu od 10 mladih košarkaša, rođenih posle 1. jula 1997. godine, koji bi ove sezone mogli da ostave značajan trag u Evroligi.
Na meču Strazbur – Nant, naša kladionica nudi kvotu 5.90 za igru X-1.
Ovo je 16. sezona u kojoj će Evroliga birati svoju “Zvezdu u usponu”, a do sada su je od Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << osvajali Bogdan Bogdanović dva puta (2013/14 u Partizanu, 2014/15 u Fenerbahčeu) i Novica Veličković jednom (2008/09 u Partizanu).
Među laureatima su brojni aktuelni i bivši NBA košarkaši – Luka Dončić, Nikola Mirotić, Riki Rubio, Danilo Galinari, od letos i Goga Bitadze, koji je iz Mega Bemaxa prešao u Indijana Pejserse.
Rani favorit za nagradu “Rising star 2019/20” prema sajtu Evrolige je Teo Maledon, plejmejker Asvela, a slede Jovel Zusman (Makabi), Laurinas Birutis (Žalgiris), Stefan Peno i Deni Avdija (Makabi).
Za Simanića u tekstu piše da je “krilni centar koji radi sve”, a najveći kvaliteti su mu ofanzivni skok, blokade i šut spolja.
Pokuševski je “verovatno najintrigantniji igrač na ovoj listi”, pošto je visok 211 centimetara i igra plejmejkera sa pozicije krilnog centra. Osamnaestogodišnji Novosađanin, piše na sajtu Evrolige, “ima neograničen potencijal”.
Pored navedene sedmorice, u Top 10 potencijalnih kandidata za “Zvezdu u usponu” su Rokas Jokubaitis (Žalgiris), Usman Garuba (Real) i Tarik Biberović (Fenerbahče).
Mečevi prvog kola Evrolige na programu su 3. i 4. oktobra. Crvena zvezda će u četvrtak 3. oktobra gostovati Panatinaikosu.
Članak Ko može da eksplodira u Evroligi? se pojavljuje prvo na MaxBet Sport.
The post Ko može da eksplodira u Evroligi? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan,   NBA

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.