Kajl Hajns izjednačava rekord Evrolige

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 19:38

Kajl Hajns izjednačava rekord Evrolige

Američki košarkaš Kajl Hajns, član Olimpije iz Milana, izjednačiće u petak rekord po broju utakmica u Evroligi.

On će na večnoj listi stići Pauliusa Jankunasa koji ima 392 meča u elitnom takmičenju.

Kako je saopšteni na sajtu Olimpije, Hajns (37) je do sad odigrao 391 utakmicu u Evroligi, kao član Olimpijakosa, moskovskog CSKA i Olimpije.

Čak četiri puta je osvajao trofej u Evoligi, po dva puta sa Olimpijakosom i CSKA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Amerikanac će usamljeni rekorder po broju utakmica u Evroligi postati 12. oktobra, kad će u Milanu Olimpija ugostiti Makabi.

Jankunas, koji će do petka biti rekorder Evrolige po broju odigranih mečeva, odigrao je 392 utakmice kao član Žalgirisa 18 sezona, dok je jednu sezonu u eliti igrao za moskovski Himki.

Karijeru je okončao 2022. godine, a poslednji meč u Evroligi mu je bio 3. aprila 2022. kad je u pobedi u Kaunasu nad Crvenom zvezdom postigao 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.