Još jedan Slovenac odlazi iz Madrida

Izvor: B92, 25.Jun.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan "Slovenac" odlazi iz Madrida

Američki košarkaš sa slovenačkim pasošem Entoni Rendolf od naredne sezone neće više biti član Real Madrida.

Rendolf je prošlog leta produžio saradnju sa Madriđanima do 2020. godine, ali su se oni, iz nenavedenih razloga, odlučili da ove godine nju i prekinu, prenosi Jurohups.

Krilni centar se nije našao u timu Pabla Lasi ni u jednoj od poslednje tri plej-of utakmice svoje ekipe, a spekuliše se da je razlog toga neodgovornost igrača, koji je zakasnio na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trening pola sata.

Rendolf je u aktuelnog šampiona Evrolige stigao 2016. godine, a godinu dana posle toga je sa Slovenijom, predvođenom Igorom Kokoškovim, Lukom Dončićem i Goranom Dragićem, postao prvak Evrope pobedivši Srbiju u finalu.

U evropi je nastupao još za Lokomitvu Kubanj, sa kojom je igrao fajnal-for EL, a pre toga je u NBA boravio u Voriorsima, Nagetsima, Niksima i Timbervulvsima.

Dalji tok Rendolfove karijere još uvek nije poznat, moguć je povratak u najjačju ligu sveta, ali i prelazak u neki od konkurenata za napad na evroligašku titulu, za šta on sigurno poseduje kvalitet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.