I Uniks hoće pozivnicu za Evroligu

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Uniks hoće pozivnicu za Evroligu

Polufinalista VTB lige pokušaće da "na mala vrata" uđe u elitno takmičenje, što znači da je Partizan dobio novog konkurenta.

Uniks iz Kazanja na terenu nije izborio nastup u Evroligi 2019/20, ali će to pravo probati da obezbedi diplomatskim putem.

Predsednik kluba Jevgenij Bogačev rekao je za "Izvestiju" da će Uniks konkurisati za "vajld kard", o čijem dobitniku će odluka pasti kasnije ovog meseca.

"Teško je reći da li će odluka Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biti u našu korist. Ako ne prođemo, opet ćemo igrati Evrokup", izjavio je Bogačev.

Uniks je u polufinalu VTB lige eliminisan od Himkija, pa su Moskovljani obezbedili sebi još jednu sezonu u elitnom takmičenju.

Trenutno je poznato 16 od 18 učesnika Evrolige 2019/20.

Po ugovoru su to CSKA, Real, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Žalgiris i Armani.

Bajern i Asvel dobili su "vajld kard" na dve sezone, Crvena zvezda će igrati kao šampion ABA lige, Himki kao najbolji u VTB ne računajući CSKA, a Valensija kao osvajač Evrokupa.

Pretposlednje mesto pripašće prvaku Nemačke, a ako se u finale plasiraju Bajern i Alba, koji u polufinalnim serijama vode po 2:0, onda će tim iz Berlina biti 17. učesnik.

Ostalo bi da u sedištu Evrolige u Barseloni reše kome će poslati pozivnicu. Prema nezvaničnim saznanjima novinara iz različitih evropskih zemalja, Partizan ima dobre izglede da se vrati u Evroligu, ali sa prognozama treba biti krajnje oprezan, jer se ne zna pouzdano ni ko se sve kandidovao za "vajld kard".

Pretpostavka je da pored Uniksa ambicije ima i Lokomotiva Kubanj, a pominju se i Darušafaka, Sasari, Budućnost...
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.