Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galatasaraj srušio Real u Istanbulu

Košarkaši Galatasaraja pobijedili su Real Madrid u Istanbulu rezultatom 87:84 u utakmici 24. kola Evrolige.

Turski tim je vodio praktično tokom cijele utakmice, ali je u finišu umalo ispustio 18 poena prednosti koliko je imao u 30. minutu.

Ovo je tek osma pobjeda za tim Ergina Atamana, dok je prvoplasirani Real pretrpio šesti poraz u sezoni.

Galata je od starta pokazala da će odigrati ozbiljno. Dobila je prvu dionicu sa 25:20 i prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je zadržala do poluvremena (49:46).

Dodatnu prednost turski tim je stekao u trećoj četvrtini, a kada je poveo sa 73:55 u 30. minutu djelovalo je da je pobjednik odlučen.

Ipak, Real je velikom serijom uspio da se vrati i čak i povede sa 84:80 dva minuta prije kraja, ali su Dej, Tajus i Dibler donijeli pobjedu domaćinu.

Dej je završio sa 20 poena i 4 asistencije, 127 poena dodao je Dibler, a Micov je imao 12 poena i 4 asistencije. Kod gostiju, 16 poena ubacio je Rendolf, a 13 uz 8 skokova i 8 asistencija Luka Dončić.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.