Fenerbahče osvojio Evroligu: Srpski trio sa peharom

Izvor: Press, 22.Maj.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenerbahče osvojio Evroligu: Srpski trio sa peharom

Obradoviću deveta titula sa petim klubom, junacima Bogdanoviću i Kaliniću prva, Judo MVP.
foto: novosti.rs
PEHAR Evrolige u rukama srpske šampionske trojke! Fenerbahče je u velikom finalu, u istanbulskom grotlu svojih navijača, ostavio Olimpijakos bez trunke nade (80:64). Tursku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << košarku su u istoriju uveli trener Željko Obradović svojom devetom titulom sa petim klubom (Partizan, Huventud, Real, Panatinaikos), i junaci na terenu "Sinan Erdem doma" - Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović.
Naši reprezentativci bili su najefikasniji igrači utakmice sa po 17 poena i prvi put upisali svoja imena u evroligašku šampionsku knjigu. Fener je u trećem uzastopnom učešću na fajnal-foru, odnosno drugom u finalu, nepogrešivo vođen glavom najtrofejnijeg trenera u Evropi pokazao da je evoluirao u ekipu spremnu da zasedne na tron.
- Važnije da je prva titula za igrače - prepušta Obradović zasluge svojim momcima. - Posle poraza u finalu prošle godine, nastavili smo da radimo i verujemo. Svi ljudi u klubu imaju isti cilj, učinili su da se igrači osećaju dobro, poznato je i kakvu konekciju imamo sa armijom naših navijača. Veliki udeo pripada i ljudima iz mog stručnog štaba. Drago mi je jer znam da će slavlje da se preseli na ulice Istanbula, a svrha našeg posla je da usrećujemo ljude.
Potrošio je Olimpijakos svih devet života do finalnog sudara sa Obradovićevom mašinerijom, koja je i u trenucima kada su Pirejci pretili izgledala nesalomivo. Kalinić, Jan Veseli i Ekpe Judo (MVP fajnal-fora), sakrili su koš od ubilačkog instinkta Vasilisa Spanulisa, kao i od njegove desne ruke Jorgosa Printezisa. Još jednu odličnu utakmicu odigrao je centar atinskih crvenih Nikola Milutinov, ali nije bilo pomoći u duelu sa timom koji je poraz u prošlogodišnjem finalu pretočio u motivaciju sa kojom rivali nisu imali šansu da izađu na kraj.
- Ne mogu da verujem da ovako izgleda kada se osvoji titula - kao da još ne veruje Bogdanović dokle je stigao. - Zahvaljujem se saigračima, klubu i mojoj porodici na velikoj podršci. Mnogo puta sam gledao prošlogodišnje finale u Berlinu, iskustvo iz te utakmice nam je mnogo pomoglo - kaže as Fenera, od naredne sezone možda bek Sakramento Kingsa. - Ne mislim još o tome, da osvojimo tursko prvenstvo pa tek onda...
TEO: MOŽDA JE POSLEDNjA
TREĆE mesto osvojio je CSKA ubedljivim trijumfom nad Real Madridom (94:70), uz sedam poena i šest asistencija Miloša Teodosića za 13 minuta na terenu. Na pitanje da li je odigrao možda i poslednju utakmicu na finalnim turnirima, imajući u vidu mogućnost odlaska u NBA, srpski as odgovara:
- Teško pitanje. Može da bude poslednja, ali se još ništa ne zna...










Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.