Izvor: RTS, 17.Maj.2022, 10:32

Evroliga teško može da oduzme licencu CSKA, Rusi žele da budu domaćini u Beogradu

Moskovski košarkaški klub CSKA mogao bi da igra sledeće sezone u Evroligi za koju poseduje licencu. Iako su ove sezone suspendovani, postoji šansa da "armejci" igraju svoje utakmice sledeće sezone u Beogradu ili Istanbulu, rekao je predsednik kluba Andrej Vatutin.
Podsećanja radi, CSKA, Zenit i Uniks su ove sezone suspendovani iz Evrolige, a učešće CSKA se vodi pod "fusnotom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ipak, deluje da bi moglo da dođe do promene posle sastanka u Beogradu tokom Fajnal fora, piše Jurohups.
Navodno je Evroliga probala da oduzme licencu ruskom timu, ali to nije pravno izvodljivo. CSKA se obratio svima i rekao da želi da igra, a mogućni domaćini su Beograd i Istanbul.
"Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivanje Rusa iz takmičenja. Naše fudbalske klubove i reprezentaciju suspendovala je Uefa, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila", rekao je Vatutin.
"Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom cele ove situacije."
Ukoliko CSKA bude igrao sledeće sezone, to znači jedna manje specijalna pozivnica u opticaju.
Podsećanja radi, Partizan i Crvena zvezda su spominjani kao mogući kandidati za "vajld kard" najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.