Evroliga ima loše vesti za Partizan i Zvezdu

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 14:29

Evroliga ima loše vesti za Partizan i Zvezdu

Generalni direktor Evrolige Paulius Motejunas demantovao je mogućnost da u skoroj budućnosti Partizan i Crvena zvezda dobiju višegodišnje licence.

Motejunas je dao veliki intervju za litvanski košarkaški portal "BasketNews", u kom je izmedju ostalog govorio o šansama Partizana i Crvene zvezde da obezbede dugoročno mesto u Evroligi i kriterijumima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za plasman u takmičenje.

"Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje u koje se pridružuju, ali drugi deo je da moramo da imamo održive klubove. Moramo svi zajedno da dodjemo do mesta, gde ulazimo i razvijamo tržište", rekao je Motejunas o standardima koje Partizan i Crvena zvezda moraju da ispune da bi ostali u Evroligi sa potencijalnim dugoročnim ili najmanje trogodišnjim vajld kartom.



"Ovo je najteži deo kad si generalni direktor Evrolige. Nemoguće je sve usrećiti. Nemoguće je doživeti sva najbolja mesta gde se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mesta, očigledno. Ali, moramo da imamo brojke iza sebe. I pogledajte sve ostale klubove i tržišta koja rastu",
dodao je on.

Osvrnuo se i na stvari koje su ključne za potencijalne licence.



"Teško je reći šta ispunjava sve okvire zbog kojih stignete tamo. Ali prvo, na čemu radimo? Koja je vizija? Do kojeg mesta stižemo? Mora da bude održivo, dugoročno, nešto što razvija tržište i celu ligu, a ne samo jedan region",
dodao je Motejunas.

Motejunas je istakao da Partizan i Crvena zvezda aktivno preduzimaju korake kako bi stekli poverenje i priznanje, što im ide u prilog.



"Konkurencija i nivo timova koje imaju je mnogo veći. Mnogo bolje poznaju pravila lige jer nije prva godina, i poštuju pravila. Definitivno napreduju. Ali i ostali klubovi su takodje",
prokomentarisao je Motiejunas.

Litvanac je istakao i da su i Virtus i Monako napredovali.

"Pogledajte Virtus, koji takodje ima sjajne navijače i rezultate. Gledajte Monako. Imaju odlične sportske rezultate. Ima mnogo timova za koje bih rekao da zaslužuju da budu u ligi. Ne možemo nikome da zatvorimo vrata. To je težak deo. Ne možete imati svakoga. Ne možete svakog usrećiti, ali moramo da vidimo koje kriterijume stvaramo da bismo svima ostavili otvorena vrata", zaključio je Motejunas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sferopulos: Moramo da odigramo znatno bolje i individualnu i timsku odbranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2024

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da njegov tim mora da odigra znatno bolje i individualnu i timsku odbranu kako bi "crveno-beli" došli u priliku da se izbore za šansu da dođu do rezultata na utakmici sa Olimpijom u Milanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.