EVROLIGA: Viđena je jedan senzacija, a mogle su biti i dve

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 22:05

EVROLIGA: Viđena je jedan senzacija, a mogle su biti i dve

Drugi mečevi četvrfinalne serije.

Košarkaši Barselone uspeli su posle velike borbe da pobede Žalgiris u drugom meču četvrfinalne serije Evrolige sa 89:81.

Katalonci trenutno vode 2-0, imaju dve meč lopte za plasman na finalni turnir, a naredni meč je u Kaunasu, koji će biti i domaćin finalnog turnira.

.@FCBbasket will take a 2-0 series lead to Kaunas after victory in Game 2! #EveryGameMatters >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/Uv7BbUAser

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 28, 2023

Ekipa iz Litvanije koji će biti domaćin finalnog turnira, dobila je prvu deonicu sa 21:20, držala je meč u egalu i tokom drugog kvartala, a na poluvremenu, Barsa je vodila sa 45:44.

Katalonci su posle trojke Laprovitole sa zvukom sirene uoči poslednjeg kvartala vodili sa 68:66.

Ipak, u poslednjoj deonici domaći su imali više nerava i uspeli su an kraju da dođe verovatno i do ubedljivije pobede nego što je to bilo realno.

Najefikasniji kod domaćina bili su Jan Veseli sa 26, Nikola Mirotić sa 22, Nikola Mirotić sa osam poena. Kod Žalgirisa, Ignas Brazdeikis je postigao 20, Edgaras Uljanovas 13, Larijunas Birutis 10 poena.

Naredni duel između Žalgirsa i Barselone na programu je 3. maja u Kaunasu. Ukoliko bude bilo potrebe, četvrti meč se igra takođe u Kaunasu dva dana kasnije, dok bi prednost domaćeg parketa u eventualnom petom meču imala Barselona.

Fenerbahče je iznenadio Olimpijakos i slavio je u gostima sa 82:78 (10:24, 24:13, 17:19, 31:22) i sada je 1:1 u seriji.

Series TIED 1-1 🔒 @FBBasketbol secure a HUGE dub on the road in Game 2!

Off to Istanbul for two more games.#EveryGameMatters pic.twitter.com/DxmK0Rbmhy

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 28, 2023

Niko nije očekivao ovakav epilog polse prve deonice koju su Pirejci dobili sa 24:10. Ipak, do poluvremena su Turci smanjili na tri razlike, a početkom četvrte deonice su prvi put poveli posle uvodnih 1:0.

Kod pobednika Edvards je zabeležio 16, a Hejs i Motli po 15 poena. Marko Gudurić je meč završio sa osam poena, četiri asistencije i dva skoka. Na drugoj strani Slukas i Vezenkov zabeležili su po 18 poena.

Treći i četvrti meč igraju se u Istanbulu. Prvo u sredu, a zatim i u petak će se igrati u azijskom delu najvećeg turskog grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona ponovo savladala Žalgiris i stigla na korak od Fajnal fora Evrolige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2023

Košarkaši Barselone stigli su na korak od plasmana na Fajnal for Evrolige pošto su i u drugom meču četvrtfinalne serije kao domaćini pobedili Žalgiris (89:81).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"ZAPALIO SE" U DRUGOJ UTAKMICI: Džordan Lojd rekordom karijere do nagrade MVP-ja Evrolige

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 14:31

Sjajan meč bivšeg igrača Crvene zvezde...Košarkaš Monaka Džordan Lojd proglašen je za najkorisnijeg igrača drugog kola četvrtfinala najelitnijeg košarkaškog evropskog takmičenja, objavila je Evroliga na zvaničnom sajtu...Košarkaši Monaka pobedili su Makabi (86:74) u drugom meču Top 8...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.