Izvor: HotSport.rs, 25.Apr.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Teodosić slavi ‘fajnal for’, a slave i navijači Filadelfije – evo i zašto (FOTO) (VIDEO)

Moskovljani su napravili brejk i plasirali se u samu završnicu evropskog takmičenja.

CSKA je savladao Baskoniju u španiji rezultatom 90:88.
Puleni Dimitrisa Itudisa su novom pobedom obezbedili šansu da odbrane titulu u Evroligi. Nešto ranije isto je učinio i drugi prošlogodišnji finalisa, Fenerbahče, a oba tima su bez poraza završila ‘top 8’ fazu.
Očekivano, Španci su konretnije ušli u meč jer im je ‘gorelo pod nogama’. Posle dva poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << u Rusiji bilo je jasno da će morati da daju svoj maksimum kako bi eventualno seriju vratili u Moskvu. Do poluvremena se Baskonija nekako održavala u vođstvu pod naletima CSKA, uspešno odolevala i gradila napade preko kojih je stizala do poena.
Congrats to @cskabasket! See you in Istanbul ✌️#F4Glory pic.twitter.com/HVr0k5nGXD
— EuroLeague (@EuroLeague) April 25, 2017

Preokret se desio u trećem kvartalu u kojem su oba tima igrala izuzetno efikasno. Potpuno otvorena utakmica koja je nagovestila uzbudljivu završnicu. Vođstva su se smanjivala ali je poslednji udarac u tom delu igre zadao gostujući tim koji je pred završnih 10 minuta imao prednost od dva poena. U poslednjoj četvrtini je Baskonija imala svoje šanse. CSKA je prvo poveo, ali se domaćin vratio i bio na minus četiri na minut do kraja. Igra koš za koš nije išla na ruku domaćinu koji tako nije smanjivao zaostatak. Ipak, u poslednjim sekundama je Baskonija ponovo bila u igri i na minusu od dva poena, ali su ipak Moskovljani srepčili iznenađenje.
Najbolji je u taboru ‘Armejaca’ bio Kori Higins sa 21 poenom, 15 je dodao De Kolo, dok je za samo 14 minuta Miloš Teodosić imao 13 poena i četiri asistencije. Histeriju među navijačima Filadelfije izazvala je fotografija generalnog menadžera NBA-ligaša Brajana Kolanđela koji je iz prvog reda gledao srpskog organizatora igre. Navijačima ‘File’ je to bilo dovoljno da započnu sa slavljem.
Milos Teodosic to Philadelphia so I could die happy https://t.co/yuyaK6CPEL
— Orazio Cauchi (@paxer89) April 25, 2017

The post EVROLIGA: Teodosić slavi ‘fajnal for’, a slave i navijači Filadelfije – evo i zašto (FOTO) (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.