Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 13:06

EVROLIGA PONOVO "KOPIRA" NBA: Prekida se utakmica zbog Majka Džejmsa?

Postoji i protokol.

Evroliga jeste najbolje evropsko klupsko košarkaško takmičenje, a u poslednjih nekoliko godina čelnici takmičenja pokušavaju da "iskopiraju" NBA ligu... što se mnogima ne sviđa.

Sve je počelo uvođenjem ligaškog takmičenja sa 34 utakmice koje će odigrati svaka ekipa, razmišlja se o uvođenju trejda, o raznim "aktivnostima" sa navijačima, nagradnim igrama ne vredi govoriti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a poslednja u nizu ideja Evrolige jeste prekid utakmice zbog rekorda.

Naime, prema saznanjima litvanskog portala "Basketnjuza" zamisao je da se priredi specijalna ceremonija za Majka Džejmsa u momentu kad Amerikanac postane najbolji strelac u istoriji Evrolige, nešto slično Lebronu Džejmsu u NBA ligi.

Protokol Evrolige uključuje različite scenarije. Na primer, ako je rekord postignut u prvom poluvremenu, igra će biti pauzirana odmah nakon koša.

Više opcija je dostupno ako se rekord postigne u drugom poluvremenu, u zavisnosti od rezultata i situacije sa vremenom utakmice, posebno ako se razvije u dramu u samoj završnici.

U takvom scenariju, igra bi bila zaustavljena u prvom trenutku kada se sat za igru zaustavi. Nakon što postigne rekordni koš, Majk Džejms će dobiti loptu za igru, a ostatak meča će se igrati rezervnom.

Majk Džejms je samo 29 poena udaljen od Vasilisa Spanulisa, trenutnog rekordera sa 4455 bodova. Džejms drži drugu poziciju sa 4427 bodova.

Monako će u petak, 1. marta, u gostima igrati protiv Barselone.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka,   Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.