EVROLIGA MENJA FORMAT? Prolaz u TOP 8 fazu NEĆE biti isti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 18:10

EVROLIGA MENJA FORMAT? Prolaz u TOP 8 fazu NEĆE biti isti

Teži se ka NBA.

Čelnici Evrolige ozbiljno razmišljaju o promeni formata za narednu sezonu. Kako navodi nemački novinar Robert Hojsel, doći će do promene kada je u pitanju plej-of.

Nakon regularnog dela i dalje će osam timova igrati u doigravanju, odnosno četvrtfinalu.

Razlika je u tome što bi od 2023/24. bio uveden plej-in, u kojem bi učestvovali 7, 8, 9, 10. na tabeli, baš kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u NBA ligi.

U prilog ovoj ideji ide to da smo prošle sezone videli da nijanse odlučuju ko će u TOP 8, te da je razlika između sedmoplasirane i desetoplasirane ekipe bila svega dve pobede.

U ovoj opciji bi sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa put ka TOP 8 morali da traže direktnim okršajem protiv timova koji su završili na devetom, odnosno desetom mestu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.