EVROLIGA: Asvel trojkama uništio PAO, Armani ubedljiv protiv Albe

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 00:14

EVROLIGA: Asvel trojkama uništio PAO, Armani ubedljiv protiv Albe

Odigrana dva odložćena meča teećeg i šestog kola.

Večeras su odigrana dva meča Evrolige, a radi se o odloženim utakmicama trećeg kola između Asvela i Panatinaikosa i šeste runde u kojoj su igrali Armani i Alba, a domaćini su u oba meča ostvarili ubedljive pobede.

Asvel je u Lionu potpuno potpuno razbio Panatinaikos, a domaćin na tome može da zahvali fantastičnom šutu za tri poena pošto je pogodio 17 trojki iz 24 poikušaja, odnosno neverovatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 70 odsto. Prva četvrtina nije nagoveštavala takav razvoj situacije pošto je domaćin vodio 20:17, ali se Asvel razgoropadio u nastavku. Panatinaikso je na poluvremenu imao minus od 14 poena (44:30), a ta razlika je u nastavku samo rasla pa je pobednik bio rešen odavno pre poslednjeg zvuka sirene. David Lajti je sa 19 poena bio najefikasniji u Asvelu, dok su po 16 postigli Vilijam Hauard i Noris Kol. Kod Panatinaikosa je 14 postigao Jorgos Papajanis, a 12 Konstantinos Mitoglu. Nemanja Nedović je postigao 10 poena, ali je promašio svih sedam pokušaja za tri.

.@LDLCASVEL keeps moving up in the standings with another impressive win! pic.twitter.com/vUff8AKNsp

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) December 1, 2020

Armani je, kao i Asvel, ostvario ubedljivu pobedu protiv Albe u utakmici koju je domačin kontrolisao od početka. Posle prvih 10 minuta Armani je vodio 19:13, da bi u drugoj četvrtini prelomio meč pošto je taj period igre dobio sa 23:9. Već tada je bilo jasno da Alba neće moći da izbegne poraz, a domaćin je mrino meč priveo kraju. Najbolji u Armaniju bio je sa 14 poena bivši igrač Crvene zvezde Kevin Panter, a po 12 su dodali Serhio Rodrigez i Zek Lidej, dok je Vladimir Micov postigao pet. Kod Albe su Maodo Lo i Pejton Siva postigli po 11 poena i bli su i jedini dvocifreni u redovima gostiju.

In the other rescheduled game of the evening, @OlimpiaMI1936 takes care of work at home tonight pic.twitter.com/JzTOmJ0s3J

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) December 1, 2020

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria, poznata navijačica Mančester junajteda.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.