EL: Zvezda pobedom želi da se oprosti od elite

Izvor: Prva.rs, 20.Dec.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda pobedom želi da se oprosti od elite

AKO je utakmica sa Laboralom nosila skromnu takmičarsku satisfakciju u vidu petog mesta u grupi, oproštajna u Evroligi protiv Lijetuvos ritasa u Viljnusu lišena je svakog rezultatskog značaja. Košarkaši Crvene zvezde igraće danas (18.45) samo za prestiž, četvrtu pobedu kojom bi sebi poklonili mrvu utehe za propuštene šanse za plasman u top-16, a klubu pečatiranu potvrdu da mu je i u budućnosti mesto u elitnom evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << društvu. - Bez obzira na to što ovaj meč rezultatski ne donosi ništa, želimo da odigramo dobro i trijumfalno završimo takmičenje u Evroligi - kaže Zvezdin bek Branko Lazić. - Sastavi su nešto izmenjeni u odnosu na naš prvi susret zbog povreda i odlaska nekih igrača. Osim činjenice što igra na domaćem terenu, prednost Lijetuvosa je i u tome što imamo manjak igrača u centarskoj liniji. Znamo da nas posle ove utakmice čeka jedna izuzetno važna u ABA ligi protiv Cibone, ali u ovom trenutku fokusirani smo isključivo na duel u Viljnusu. Odoleli su crveno-beli u prvoj utakmici s Lijetuvosom demonstraciji čuvene litvanske šuterske škole i ostvarili trijumf dvocifrenom razlikom (88:77). U međuvremenu, izgubili su deo pokretačke mladalačke energije povredom Luke Mitrovića, dok je litvanski tim izgubljenu šansu za plasman u drugi krug shvatio kao šansu za prestrojavanje u hodu. Nemcu Dirku Bauermanu uručen je otkaz, na klupu je seo hrvatski trener Aca Petrović, a Milenko Tepić dobio je blagoslov da se vrati u Partizan. - U prvom meču u „Pioniru“ pokazali smo da možemo da igramo protiv njih. Lijetuvos ritas ima kvalitetne šutere, koje moramo da zaustavimo kako bismo došli do prilike da se borimo za pobedu - ističe trener crveno-belih Dejan Radonjić. Oba tima od 7. januara evropski put nastavljaju u drugorangiranom takmičenju. Crvena zvezda u L grupi druge faze Evrokupa, u kojoj će se za jedno od prva dva mesta boriti sa ruskim Nižnjim, grčkim Panioniosom i španskim Bilbaoom. Ukoliko se plasira u osminu finala, potencijalni rival je i Lijetuvos, jedan od učesnika P grupe, u kojoj su još: Bešiktaš, Cedevita i Saragosa. U ovom trenutku, Radonjiću je nešto drugo na umu: - Imamo poseban motiv da pokažemo drugačije lice od onog u meču protiv MZT u Skoplju.PETROVIĆ: POSEBNA UTAKMICAHRVATSKI trener Aca Petrović debitovaće na klupi Lijetuvosa u meču s Crvenom zvezdom.- Naš tim ima veliki potencijal, takođe i dobru atmosferu. Evroliga je za nas završena, ali imamo dobre šanse u ostalim takmičenjima. Za mene je utakmica sa Zvezdom posebna. Dobro poznajem litvanske igrače u ekipi, takođe i Amerikance Omara Kuka i Zabijana Daudela.ZVEZDA ZA MALU UNUCRVENA zvezda se uključila u akciju prikupljanja pomoći za dvogodišnju Unu Savić koja boluje od leukemije. Organizovana je aukcija originalnog dresa s potpisima svih igrača preko linka .zvezdazaunu.rs, a početna cena je 100 evra.Pobedniku aukcije dres će uručiti njegov omiljeni igrač na meču sa Širokim 28. decembra.  
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Za čast i prestiž

Izvor: RTS, 20.Dec.2013

Lijetuvos - Crvena zvezda 34:63 (treća četvrtina). Crveno-beli igraju u Vilnjusu protiv Lijetuvos Ritasa za oproštaj od Evrolige. Meč ni za jedne ni za druge nema rezultatski značaj osim za čast i prestiž. ..19.42 - Trojka Dženkina za velikih 34:56. ..19.41 - Počela je treća deonica, prve...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.