EL, TOP 16: Zvezda još u igri za drugo mesto, Fener slavio u Krasnodaru

Izvor: HotSport.rs, 10.Mar.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL, TOP 16: Zvezda još u igri za drugo mesto, Fener slavio u Krasnodaru

U prvom meču 10. kola Top 16 faze Evrolige Fenerbahče je kao gost savladao Lokomotivu 55:52.

Bio je ovo veoma čudan meč sa veoma malim brojem koševa. Fenerbahče je vodio skoro tokom celog meča, ali je u poslednjoj deonici viđena prava drama.
Rusi su odlično otvorili meč i poveli sa 11:4, razigran je bio Klever. Ipak, veoma brzo Fener je uzvratio serijom 11:0, a poentirali su Kalinić, Bogdanović, Datome >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i Ugurlu. “Kanarinci” su prvu četvrtinu rešili u svoju korist 17:13. Šuteri nisu bili raspoloženi ni u drugom delu igre, ali je četa Željka Obradovića zadržala prednost 30:25. U trećoj četvrtini videli smo nekoliko preokreta. Prvo je Lokomotiva uspela da anulira prednost 30:30, ali se Fenerbahče ponovo odlepio 41:34. Ipak, usledila je nova serija domaćina 10:2, preko Dilejnija i Klevera, koji je u poslednjih 10 minuta ušao sa “plus jedan” – 44:43.
U poslednjoj deonici dva tima nisu mogla da pogode koš. Ipak, Fener je trijumfovao sa 12:8, što je bilo sasvim dovoljno da se “upišu” veoma važna dva boda u borbi za prvo mesto u E grupi. Lokomotiva je imala šut za izjednačenje u poslednjoj sekundi, ali je turski tim slavio 55:52.
MVP utakmice bio je Bogdanović sa 17 poena uz tri pogođene trojke. Datom je posle sjajne partije protiv Zvezde, Lokomotivi ubacio svega 10 koševa, dok je Kalinić ubacio samo dva. Slab je bio i Veseli sa četiri poena. Sa druge strane jedini vredni pomena bili su Diljeni i Klever sa po 12 poena.
Poraz Lokomotive ostavio je Panatinaikos i Crvenu zvezdu u borbi za drugo mesto na tabeli.

Evroliga, Top 16, 10. kolo
Grupa E
Lokomotiva – Fenerbahče 52:55
Cedevita – Unikaha (četvrtak, 19.00)
Darušafaka – Anadolu Efes (petak, 19.30)
Crvena zvezda – Panatinaikos (petak, 20.00)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.