EL - Brose iznenadio CSKA, Nemci mogu u TOP 8!

Izvor: Sportske.net, 25.Mar.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Brose iznenadio CSKA, Nemci mogu u TOP 8!

Poslednja utakmica 12. kola TOP 16 faze koja je odigrana u četvrtak donela je veliko iznenađenje pošto je Brose Baskets iznenadio CSKA i tako uspeo da uhvati korak u trci za plasman u četvrtfinale.

Totalna ludnica zavladaće u grupi "F" TOP 16 faze Evrolige u poslednja dva kola, pošto u datom momentu pet ekipa konkuriše za preostala dva mesta koja vode u četvrtfinale.

Šampion Nemačke večeras je priredio prvorazredno iznenađenje pobedivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << moskovski CSKA na domaćem terenu rezultatom 91:83 (22:20, 21:19, 25:28, 23:16).

Brose je Moskovljanima naneo tek četvrti poraz u TOP 16 fazi Evrolige kojim je omogućio Laboral Kući da se bori za prvo mesto u grupi, a sebi šansu da se domogne četvrtfinala elitnog takmičenja.

Ekipa Andree Trinkijerija stigla je do šeste pobede u grupi "F" na krilima Nikola Melija (17 pts, 6 sk, 2 as), odnosno Leona Radoševića i Nikosa Zizisa koji su postigli po 14 poena.

Sa druge strane je dominirao Nando De Kolo sa 21 poenom i 7 asistencija, a naš Miloš Teodosić ubacio je 19 poena na gostovanju Bambergu.

Pobedom nad moskovskim CSKA Bamberg je na dva kola pre kraja stigao do skora 6-8 i time se uključio u trku za četvrtfinale. Nemački šampion sada ima sudbinu u svojim rukama jer mu pobede u naredne dve utakmice garantuju mesto u četvrtfinalu ali je problem to što Bamberg čekaju dueli sa Barselonom i Laboral Kućom.

CSKA je posle drugog poraza u poslednje tri utakmice stavio na kocku prvo mesto u grupi. Moskovljani i Laboral Kuća imaju po osam pobeda, CSKA ima bolji međusobni skor, a ruski tim ima mnogo lakši raspored.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.