Džejms ponovo očajan, Nedović zapečatio PAO

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms ponovo očajan, Nedović "zapečatio" PAO

Košarkaši Armanija iz Milana iznenadili su i savladali Panatinaikos na gostovanju u 14. kolu Evrolige rezultatom 86:83.

Panatinaikos je nastavio seriju izuzetno loših rezultata u prvom meču posle otpuštanja dosadašnjeg trenera, Španca Ćavija Paskvala.

Armani je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u Evroligi i upisao sedmu ovosezonsku pobedu.

Italijanski i grčki predstavnik su u svim čevtrtinama uglavnom završavali u egalu, a Armani je napravio najznačajniju razliku u drugoj deonici. Taj deo igre Italijani su dobili sa 26:17 i tu prednost sačuvali do kraja meča, a u jednom trenutku su imali i čak 15 poena prednosti.

Međutim, Armani je umalo izgubio "nemoguće". Oni su na dva minuta do kraja imali osam poena prednosti, ali su Grci na pet sekundi do kraja prišli na samo poen zaostatka. Nedović je stao na liniju za slobodna bacanja i oba puta bio precizan, a PAO zatim nije iskoristio poslednji napad.

Ubedljivo najbolji u pobedničkom sastavu bio je Arturas Gudaitis sa 20 poena i osam skokova, a pratio ga je Kurtis Džerels sa 15 poena. Srpski tandem Vlada Micov - Nemanja Nedović nije imao preterano zapaženo veče i obojica su ubacili po deset poena.

Još jedano loše šutersko veče imao je Amerikanac Majk Džejms. On je, za preko 33 minuta na parketu, postigao 12 poena uz osam asistencija, ali je iz igre šutirao 2/13.

Panatinaikos je predvodio Nik Kalates sa 24 poena i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da pokrene svoje nezainteresovane saigrače. Nikos Papas je imao 13, Džejms Gist 12, a Dešon Tomas 11 poena.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Armani baš voli da igra u Atini - pao i PAO! Nedović presudio

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2018

Olimpija iz Milana baš voli da igra u Atini! Kako drugačije to da opišemo kada je Armani uspeo da savlada prvo Olimpijakos, a sada i Panatinaikos u gostima. Saglasićete se, to nije nimalo lako. PAO je morao da položi oružje rezultatom 86:83.  Najveća borba vodila se u poslednjoj deonici. Zeleni...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.