Džedović i Lučić nosili Bajern, poraz Barse na Kanarima

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džedović i Lučić nosili Bajern, poraz Barse na Kanarima

Košarkaši Bajerna došli su do prve pobede u Evroligi ove sezone pošto su kod kuće savladali Panatinaikos 80:79.

Posle ubedljivog poraza od Anadolu Efesa, takođe u Minhenu, ekipi Dejana Radonjića bila je potrebna jedna dobra utakmica protiv višestrukog šampiona Evrope. Od samog starta Bavarski tim bio je mnogo agresivniji u odbrani i generalno angažovaniji. Grci su u trećoj četvrtini imali konstantnu prednost i do šest poena razlike, ali zahvaljujući prevashodno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Nihadu Đedoviću, domaćin je preokrenuo na +5 73:68. Ušlo se potom u penal završnicu, a odlučujuće poteze izveo je Vladimir Lučić. Prvo je postigao koš za 80:77, a potom je ukrao loptu saigraču iz Partizana Džejmsu Gistu u poslednjoj akciji Zelenih.

Kod pobednika Đedovića je zabeležio 19 poena, Danilo Bartel 12, Vladimir Lučić 11 uz sva četiri pogođena šuta za dva poena i jedan promašaj za tri, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Stefan Jović i Leon Radošević zabeležili su po četiri poena, dok se u strelce nije upisao Nemanja Dangubić. Obe ekipe imaju po 1-1. Bajern u narednom kolu u četvrtak gostuje Barselonu, a Panatinaikos istog dana dočekuje Gran Kanariju.

Upravo je ekipa iz Las Palmasa zabeležila prvu pobedu protiv rivala iz ACB lige Barselone u šokantnoj završnici 87:86, iako su gosti vodili sve vreme, a u prvoj četvrtini i +12.

Odlučujuće poene postigao je Hana Klevan sa slobodnih bacanja tri sekunde pre kraja, ukupno je postigao 14, dok je najviše postigao Kristofer Evans sa 19. Na drugoj strani Kajl Kjurik je postigao 24 poena, Ante Tomić 18.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.