Dragić za MONDO: Slovenija - Srbija? Uf...

Izvor: Mondo, 15.Avg.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragić za MONDO: Slovenija - Srbija? Uf...

Slovenački košarkaš srpskih korena u intervjuu za MONDO govorio o finalu Eurobasketa, svom idolu iz detinjstva, Evroligi, Željku Obradoviću i NBA ligi, kao i o beogradskim "večitim" rivalima...

Dolazak braće Dragić, Gorana i Zorana, izazvao je veliku pažnju u Republici Srpskoj.

Nakon što ih je predsednik RS Milorad Dodik odlikovao "Ordenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Njegoša I reda" "Medaljom zasluga za narod", uspešni košarkaši koji vode poreklo iz Republike Srpske posetili su i Igokeu i proveli vreme u druženju sa mladim igračima.

Zoran Dragić, mlađi brat NBA zvezde - Gorana, košarkaš je Anadolu Efesa i imao je peh na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada su reprezentativci Slovenije bez njega osvojili zlatnu medalju i to pobedom u finalu nad Srbijom (85:93).

Njegov rođeni brat Goran Dragić je bio MVP Eurobasketa i svakako najzaslužniji za osvojenu titulu prvaka Evrope, a Zoran je u intervjuu za MONDO istakao da su mu tada bile jako "pomešane emocije" jer "nije znao za koga da navija".

Priznao je to u Laktašima.

Braća Dragić u poseti Igokei: Oduševljeni smo...

"Bio sam uz Sloveniju, mada jako poštujem Srbiju jer mi je otac Srbin. Najbolje od svega je što su u finalu igrali Srbija i Slovenija. To smo svi očekivali. Nikad nisam imao tako pomešane emocije, želio sam da pobedi Slovenija, a ustvari i nisam. Osim toga, bio sam povređen, pa nisam mogao da pomognem na terenu, što je teže nego kad igrate", počeo je Dragić priču za MONDO.

"Orlovi" su tada nastupili praktično bez startne petorke, igrača poput Nikole Jokića, Marka Simonovića, Miroslava Raduljice, Nemanje Bjelice i Miloša Teodosića, koji je jedan od najboljih eks- jugoslovenskih igrača u istoriji ovog sporta.

Za Dragića je međutim, najbolji jedan drugi srpski košarkaš...

"Pre mog brata, koji je napravio sjajan uspeh u karijeri, uvek sam voleo Dejana Bodirogu. Imao je sjajne finte, bio je šmeker! Sećam se da sam ga kao klinac sa ocem čekao dva sata u Ljubljani, kada su igrali Barselona i Olimpija. Dobio sam od njega tada autogram. Bio je moj uzor, prava košarkaška superzvezda".

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Bek turskog Anadolu Efesa misli da će ove sezone u Evroligi dva kluba sigurno nastupiti na završnom turniru.

"Teško je prognozirati, ali uvek će CSKA biti na Fajnal foru. Moskovljani su velesila, imaju ogroman budžet, odlične igrače... Ruski tim uvek zadrži skoro kompletan kostur tima, šest-sedam najvažnijih košarkaša. Pored njih, Fenerbahče je takođe uvek u završnici. Dokazali su se kao evropski prvaci, a imaju i najboljeg trenera u Evropi (Željko Obradović, prim.aut). Od ostalih favorita, tu su Real Madrid, iako im je otišlo par igrača, kao i naravno Olimpijakos".

Dragić je dodao da je Željko Obradović sjajan trener, koji bi bez problema mogao da vodi neki NBA klub, ali je uveren da to strateg Fenera ne želi.

"Osvojio je sve u Evropi, mislim da ima 10 osvojenih trofeja u Evroligi. Da je želeo da ode u NBA ligu, već bi otišao, mada mislim da Žoc ne želi da ode 'preko bare'. Verujem da je to hteo - mogao je sigurno već da radi u SAD, bilo kao prvi trener ili u najgorem slučaju asistent prvog trenera".

Obradović je osim što je legenda evropske i svetske košarke, ponikao u Partizanu i doveo ga do najvećeg uspeha u istoriji, ali Dragićevo srce kuca "mrvu više" za crveno-bele.

"Nikad nisam bio zagrižen navijač. U mojoj porodici su svi pomešani - otac recimo navija za Partizan, a stric za Crvenu zvezdu, tako da su mi oba tima prirasla srcu. Uvek je sjajna atmosfera u Beogradu, igra se dobra košarka i to je ono što najviše volim. Bodrim crno ili crveno-bele kad god da igraju protiv nekog drugog tima, a kad igraju međusobno, u 'večitom derbiju', malo me srce više vuče na Zvezdu", zaključio je slovenački reprezentativac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.