Dončić iza Džeksona, oni su najbolji prvog dana

Izvor: B92, 13.Okt.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić iza Džeksona, oni su najbolji prvog dana

Mladi košarkaš Real Madrida Luka Dončić je nakon prvog kola Evrolige bio drugi najbolji igrač po indeksu korisnosti sa indeksom 32.

Ispred njega je samo Pjer Džekson iz Makabija (indeks 41), a iza su još Erik Mekolum, Gustavo Ajon (obojica indeks 30) i Vil Klajburn (28).

Džekson je vodio Makabi do pobede nad Bambergom sa 27 poena, koliko je dao i Dončić u pobedi Reala nad Anadolu Efesom. Džekson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uz 27 poena imao i sedam skokova i devet asistencija.

Poenterski se istakao i Mekolum, ali njegovih 26 poena uz nastup Rikija Lida nije bilo dovoljno da se pobedi Real u kome je Dončić pogađao spolja, igrao leđima i sve što je potrebno da Real pobedi.

U ostalim kategorijama se istaklo još nekoliko igrača. Vil Klajburn je sa 12 skokova za CSKA bio najbolji skakač prvog evroligaškog dana, Janis Tima iz Baskonije je ukrao četiri lopte igračima Olimpijakosa, a Jan Veseli je u porazu Fenerbahčea od Unikahe imao tri blokade.

Evroliga se nastavlja u petak, kada igra i Crvena zvezda svoj prvi meč nove sezone protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.