Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 16:46

Dejvid Rivers se oprostio od Dude: Nedostajaće mi moj najdraži trener

“Budimo jaki i veliki u ovom trenutku, kao što je on bio”, kaže Amerikanac

Preminuo je Dušan Ivković, a ta informacija je brzinom munje preletela Atlantik i zatekla i tamo brojne njegove poštovaoce, prijatelje, bivše igrače...

Jedan od njih je Dejvid Rivers, bivši as Olimpijakosa, kojem je Duda bio trener kada su atinski crveno-beli osvojili Evroligu. Grčki mediji preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su Riversovo saopštenje povodom smrti Dušana Ivkovića.

“Danas, kao i svi ostali, saznao sam za smrt trener Dušana Ivkovića.

Razgovarao sam mnogo puta sa trenerom Ivkovićem otkako smo osvojili Evroligu 1997. godine. Uvek ću pričati o vojničkom, ali tihom, gotovo nečujnom pristupu trenera Ivkovića kada je govorio igračima o taktici. Sećanje na to kako polako prolazi pored mene, a i dalje mi pričajući, budi mi osmeh u srcu. Moj najdraži trener Ivković će mi nedostajati, ali njegova zaostavština nikada neće pasti u zaborav kod onih koji su ga gledali i koji su videli velike stvari koje je ostvario u evropskoj košarci.

Imao je težak karakter, ali je pokazao da je zasluživao da bude na visinama na kojima je bio. Molim se za njegovu porodicu, prijatelje i voljene koje je ostavio i moja poruka njima je ova: Dok je prva reakcija tuga i šok, želim da iskažem počast mom treneru slaveći njegov život i prelepe momente koje sam imao čast da delim sa trenerom Ivkovićem u njegovoj bogatoj istoriji!

Jeste, napustio nas je i to boli, ali hajde da budemo jaki i veliki kao što je on bio dok je hodao među nama. Nedostajaće mi, ali zvuk njegovog imena kada god ga čujem, uvek će izazivati radost u mom srcu. I ono što je usadio u mene živeće zauvek i svedočiće o osobi za kojom žalimo i koju slavimo danas, još mnogo dana i godina koje dolaze.

Počivaj u miru treneru Ivkoviću i neka bog da snagu tvojoj porodici, prijateljima i voljenima koji su ostali za tobom”, napisao je Dejvid Rivers.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.