Da li je moguće, Evroliga šalje još jedan neočekivan poziv!

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je moguće, Evroliga šalje još jedan neočekivan poziv!

Bertomeu i njegova ekipa od naredne sezone proširuju Evroligu, a za par godina možda i dodatno.

Kako će Evroliga izgledati za 3-4 godine i da li će je uopšte biti?

To je pitanje na koji odgovor niko ne može da odgovori u ovom trenutku, ali ono što je izvesno jeste da će od naredne sezone ovo takmičenje biti sa dodatna dva učesnika.

Dakle, imaće ih 18, a naredni potez >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evrolige jeste promovisanje košarke i u zemljama gde se ona i ne igra toliko kvalitetno, kao što je, recimo, Engleska.

"Setimo se 2000. godine kada smo počeli, tada smo imali tim iz Engleske. Ipak, samo pet utakmica nije dovoljno za tim na tržištu koje je mlado i neiskusno za košarku. Sada je situacija drugačija. Pošto je organizacija drugačija, format lige dozvoljava ekipama da igraju minimum 15 utakmica kod kuće, pa sada imaju mogućnost da ukoliko su jak projekat, da nam se pridruže. Mi radimo na tome, očekivanja su da u naredne 3-4 godine imamo ekipu iz Engleske koja će igrati Evroligu. To su naša očekivanja. Ja sam optimista da će se to desiti", rekao je glavni i odgovorni u Evroligi, Đordi Bertomeu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.