Čekaju se podne i žreb: Prvi put u istoriji Evrolige Srbija će imati dva predstavnika!

Izvor: Blic, 04.Jul.2013, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekaju se podne i žreb: Prvi put u istoriji Evrolige Srbija će imati dva predstavnika!

Beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda igraće u Evroligi u sezoni 2013/2014, istorijskoj prvoj u kojoj će Srbija imati dva predstavnika u najjačem kontinentalnom košarkaškom takmičenju.

U podne će se održati žreb grupa za Evroligu uz direktan prenos na Sport klubu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a naši predstavnici biće šampion države i ABA lige Partizan i drugoplasirani tim regionalnog takmičenja Crvena zvezda.

Obe ekipe su u petom šeširu sa italijanskim Armanijem, šampionom Poljske Stelmetom, a 24 ekipe biće raspoređene u četiri grupe sa po šest timova, po četiri najbolja idu u Top 16 fazu.

Uz težak žreb, sigurno je da ljubitelji košarke u Srbiji mogu očekivati spektakularne mečeve u Pioniru, a Crvena zvezda ima ambicije i da se preseli u Arenu. Tim sa Malog Kalemegdana se pojačao Bobanom Marjanovićem, Blejkom Šilbom i Jakom Blažičem, a produžen je ugovor sa Demarkusom Nelsonom.

Partizan se za sada oslanja na mlade snage koje su odbranile titulu šampiona, bez Vladimira Lučića koji je otišao u Valensiju, i čeka povratak Davisa Bertansa, koji se oporavlja posle uspešne operacije kolena. No, sigurno je da će oba tima pretrpeti promene do početka takmičenja, kome predstoji i Eurobasket. A Evroliga će biti sigurno biti još kvalitetnija - vratio se najtrofejniji, sa novim apetitima.

Prvi šešir: Barselona, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid

Drugi šešir: Makabi, CSKA Moskva, Montepaski, Anadolu Efes

Treći šešir: Kaha Laboral, Unikaha, Fenerbahče, Žalgiris

Četvrti šešir: Galatasaraj, Lokomotiva Kuban, Budivelnik, Bamberg

Peti šešir: Armani, Partizan, Crvena zvezda, Stelmet

Šesti šešir: Bajern Minhen, Nanter, Starzbur, kvalifikant

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večiti čekaju rivale u Evroligi

Izvor: RTS, 04.Jul.2013

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde saznaće danas na žrebu u sedištu ULEB-a u Barseloni imena rivala u Evroligi, u kojoj će titulu šampiona braniti grčki Olimpijakos. ..Beograd je, uz Atinu, jedini grad koji će ove sezone imati dva predstavnika u elitnom takmičenju, dok je na prvom mestu Istanbul...

Nastavak na RTS...

Top 5 bruka i podviga srpskih klubova u Evropi: Partizan na obe liste

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Jul.2013

Posle višegodišnje pauze zbog sankcija, 8. avgusta 1995. godine, srpski klubovi su nastavili sa takmičenjem u evro kupovima. Tog dana Crvena zvezda je izašla na megdan Ksamaksu, a dva dana kasnije Obilić je dočekao Dinamo iz Batumija.. Bez obzira što su im rivali bili ne preterano jaki klubovi,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.