CSKA u finalu Fajnal fora

Izvor: RTS, 01.Maj.2009, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA u finalu Fajnal fora

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige pošto su u Berlinu, u polufinalu, savladali ekipu Barselone sa 82:78 (12:21, 20:15, 22:20, 28:22). Grčki Panatinaikos pobedio je u drugom polufinalu, takođe ekipu iz Grčke, Olimpijakos, rezultatom 84:82. Panatinaikos se tako plasirao u veliko finale ovogodišnje Evrolige. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Katalonska ekipa vodila je do sredine poslednje četvrtine, kada je Ramunas Šiškauskas doneo preokret i veliko vođstvo za CSKA, koji je sačuvao prednost do kraja. On je utakmicu završio sa 29 poena, dok je najraspoloženiji igrač u Barseloni bio David Andersen sa 24 poena.

Španska ekipa je na početku imala dobar šut za tri poena, a CSKA je šutirala jako loše. Najviša prednost Katalonaca iznosila je 11 poena, a CSKA je u prvom poluvremenu uspeo samo jedanput da izjednači.

Barselona je uspela da zadrži prednost i posle treće četvrtine, ali je već tada moglo da se nasluti kakav će tok utakmica primiti.

Glavni igrač tima Huan Karlos Navaro bio praktično nevidljiv, a Šiškauskas je najavio sled događaja u poslednjih pet minuta kada je trojkom izjednačio rezultat na 52:52. Barselonu je u igri tada držao samo Andersen.

Barselona je otišla na pauzu sa 56:54, a onda je posle još dva izjednačenja u četvrtoj četvrtini povela sa 61:56. Posle toga na scenu je stupio litvanski internacionalac, koji je sam uneo preokret i postigao 13 vezanih poena za Moskovljane, koji su posle te serije poveli sa 69:64.

Moskovskom timu ovo je sedmo uzastopno učešće na završnom turniru.

CSKA će u borbi za titulu u nedelju igrati protiv grčkog Panatinaikosa, koji je u drugom polufinalu pobedio takođe grčku ekipu, Olimpijakos rezultatom 84:82. Po četvrtinama je bilo 27:21, 16:20, 23:22, 18:19.

Utakmica za treću poziciju na Fajnal foru, u kojoj će se sastati Olimpijakos i Barselona, na programu je nedelju od 17 časova, dok će se veliko finale Evrolige između Panatinaikosa i moskovskog CSKA odigrati takođe u nedelju, sa početkom od 20 časova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.