Bez iznenađenja u Zvezdinoj grupi

Izvor: MVP.rs, 15.Okt.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez iznenađenja u Zvezdinoj grupi

Počela je nova sezona Evrolige.

Utakmicom D grupe između Laboral Kuće i Neptunasa otvorena je sezona 2014/15 elitnog takmičenja. U meču koji je odigran u okviru grupe u kojoj se nalazi i srpski predstavnik, Crvena zvezda Telekom, nije bilo iznenađenja. Domaćin je slavio sa ubedljivih 88:69.

Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, a razlika u igri dva tima najbolje se može sagledati >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kroz odnos asistencija - 20:8! Domaći košarkaši su ubacili devet trojki iz 19 pokušaja, dok su gosti probali sedam puta više i bili uspešni u samo četiri navrata.

Ekipu iz Vitorije predvodio je sjajni Tomas Ertel sa 13 poena, 10 asistencija, tri skoka i četiri ukradene lopte, uz valorizaciju 28! Pratio ga je Davis Bertans sa 20 poena, dok su po 12 ubacili Tornik Šengelia i Fernando San Emeterio. U poraženom timu se istakao Donatas Zavackas sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti.

U drugom kolu D grupe španski tim ide u goste Olimpijakosu, dok će Litvanci imati evroligaški debi pred svojim navijačima protiv Crvene zvezde Telekom. Preostale utakmice prve runde na programu su u četvrtak i petak.

PAROVI PRVOG KOLA

Grupa A

Anadolu Efes - Uniks (četvrtak, 19č)

Nižnji Novgorod - Dinamo Sasari (petak, 18č)

Real Madrid - Žalgiris (petak, 19.30č)

Grupa B

Cedevita - Unikaha (četvrtak, 19č)

Makabi Elektra - Limož (četvrtak, 20.05č)

Alba - CSKA (petak, 20.15č)

Grupa C

Panatinaikos - Turov (petak, 20.30č)

Fenerbahče Ulker - EA7 Emporio Armani (petak, 21č)

Barselona - Bajern Minhen (petak, 21.30č)

Grupa D

Laboral Kuća - Neptunas 88:69

Crvena zvezda Telekom - Galatasaraj Liv Hospital (četvrtak, 20.45č)

Valensija - Olimpijakos (četvrtak, 21č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.