Bertomeu napao FIBA: Koliko igrača nije igralo za reprezentaciju?

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu napao FIBA: Koliko igrača nije igralo za reprezentaciju?

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu ponovo je kritikovao Svetsku kuću košarke (FIBA).

Bertomeu je ponovo kritikovao organizacioni sistem FIBA koji se u prethodnih par godina promenio na štetu košarke.

Ta organizacija je na meti kritičara zbog ubacivanja kvalfikacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "prozora" za Svetsko prvenstvo, kao i velike promene u kalendaru održavanja takmičenja.

"FIBA kalendar se dokazao kao pogrešan u svakom takmičenju. Sve od reprezentativnih kvalifikacionih 'prozora' za Mundobasket, do toga da je Svetsko prvenstvo pomereno na godinu dana pred Olimpijske igre", istakao je Bertomeu i dodao:

"FIBA bi trebalo da bude iskrena i da preispita svoje odluke, gledajući na to koliko je igrača odustalo od igranja za reprezentaciju".

Sa Bertomeuom je saglasan i nekadašnji komesar NBA lige Dejvid Štern.

Krajem naredne sezone Evroliga i FIBA će biti u dodatnom problemu, pošto je elitno evropsko takmičenje produžilo sezonu zbog veće broja timova (18 umesto 16) i biće problematično uklopiti kraj godine sa kvalifikacionim turnirima FIBA za Olimpijske igre.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVI ČOVEK EVROLIGE NAPAO FIBA: Koliko igrača nije igralo za reprezentaciju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2019

Bertomeu kritikovao Svetsku kuću...Bertomeu je ponovo kritikovao organizacioni sistem FIBA koji se u prethodnih par godina promenio na štetu košarke...Ta organizacija je na meti kritičara zbog ubacivanja kvalfikacionih "prozora" za Svetsko prvenstvo, kao i velike promene u kalendaru održavanja takmičenja...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.