Izvor: Luftika.rs, 23.Maj.2024, 21:05

Srbija je već potrošila sve svoje prirodne resurse za 2024. godinu

Srbija je danas (23. maj) potrošila prirodne resurse za ovu godinu, mesec i po dana ranije u odnosu na 2023, saopštila je organizacija WWF Adria.
“Od danas su prirodni resursi koje nam je planeta proizvela za ovu godinu u Srbiji potrošeni. Ovo je datum kada je naša godišnja potražnja i potrošnja prirodnih resursa prekoračila sve ono što Zemlja može da proizvede ili obnovi tokom cele godine. U odnosu na prošlu godinu kada smo kredit od prirode ‘podigli’ 8. jula, ove godine datum je bitno pomeren na štetu planete, pa tako i ljudi”, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da se prema istraživačkoj organizaciji “Global Footprint Network” dan kada su iscrpljeni prirodni resursi jedne države računa tako što se broj...

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.