Izvor: RTS, 20.Maj.2022, 21:27

Bertomeu: Ne očekujem skoro dva srpska tima u Evroligi

Prvi čovek košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu, rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu, gde se održava fajnal-for, da Srbija neće skoro imati dva tima u tom takmičenju.
Bertomeu je objasnio da Srbija ima predstavnika u eliti ako srpski tim osvoji ABA ligu, dok je opcija za drugi tim specijalna pozivnica.

Prema njegovim rečima, specijalne pozivnice se dodeljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << timu koji ima perspektivu iz ugla lige, što nije uvek kompatibilno sa rankingom jedne lige, u ovom slučaju ABA lige.
"Ako je pitanje da li će dva tima iz ABA lige igrati u Evroligi biti sledeće sezone - da, moguće je. Šampion ABA lige će igrati u Evroligi sledeće sezone, ali ne postoji garancija za drugoplasirani tim, odnosno finalistu", rekao je Bertomeu.
Naveo je i da je ovaj region za Evroligu veoma važan jer zbog unikatne mogućnosti da stvara talente i da je zbog toga važno da fokus bude na ovom regionu.
"Ne očekujem da će dva srpska tima uskoro igrati u Evroligi u istoj sezoni. Neophodan uslov za to je da jedan od njih osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup, što se ove godine neće dogoditi. Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan - Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to u budućnosti moguće", rekao je Bertomeu.
On je izrazio uverenje da Rusi više neće igrati Evroligu, pa će jedna pozicija biti otvorena zasigurno, s obzirom na to da CSKA ima A licencu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RASPAMETIO GROBARE! Turčin poručio: Partizan će sledeće godine IGRATI Evroligu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 19:42

To je Željkov dom!..Legendarni turski reprezentativac Ibrahim Kutlaj probudio je maštu navijačima Partizana o povratku u Evroligu, samo dan pošto je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu poručio kako je teško da dva beogradska kluba dogodine budu učesnici elitnog takmičenja...Nekadašnji bek ovih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.