Bertomeu: FIBA nas je uvukla u haos, idemo na sud!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Maj.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu: FIBA nas je uvukla u haos, idemo na sud!

Prvi čovek Evrolige Ðordi Bertomeu rekao je da će se konflikt na realaciji Evrolige i FIBA najverovatnije rešavati na sudu, i ponovio da bi odluka mogla da ima katastrofalne posledice na celokupni košarkaški sistem.

- Čitava stvar će se najverovatnije rešiti na sudu i to je posao Evropske komisije. Možemo da izgubimo ili pobedimo, ali biće katastrofa ako izgubimo, jer to znači da nećemo imati stabilan sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << takmičenja. FIBA se ne pita za sve sama kao što se FIFA pita u fudbalu. Situacija nije dobra jer FIBA želi da uradi ono što smo mi već uradili. Rekao sam im "uvukli ste nas u haos", rekao je Bertomeu, a prenosi košarkaški portal Eurohups.

On je podsetio na kontradiktornost koju je FIBA pokazala, time što je igranje u Evroligi prihvatljivo, a u Evrokupu koje organizuje isto telo, nije.

- Ponudli su mnogo novca velikim klubovima i oni su ih odbili, a onda je FIBA odlučila da promeni svoje pristup u sportskim kriterijumima. I ponovo su ih klubovi odbili, a potom su počeli sa pretnjama i upozorenjima. Situacija nije jednostavna. FIBA je imala spor između nacionalnih saveza i timova, a sada imaju sa Evroligom. Ukoliko Real Madrid igra Evroligu sve je u redu, ali ako Valensija igra Evrokup, oni će kazniti Španiju. Pa da li je onda Evroliga prihivatljiva, a Evrokup koji organizuje isto telo nije?- smatra Bertomeu.

Foto: Marko Todorović

Bartomeu je bio veoma kritičan na reakcije koje su pokazali nacionalni savezi nakon pretnji sankcijama.

- Bio sam veoma iznenađen njihovim reakcijama. Savezi preferiraju da gledaju na drugu stranu i da svaljuju pritisak na klubove. Nisu otišli na sudove da se žale, niti su uložili žalbu FIBA. Ako oni to ne urade, mi ćemo sami - zaključio je Bertomeu.

FIBA Evropa juče je odbila sve predloge Evrolige za prevazilaženje problema u evropskoj košarci, pa i dalje ostaju na snazi sankcije klubovima i Savezima koji budu želeli da podrže Evrokup.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.