Ataman predviđa završetak Evrolige u jednoj državi, i Srbija je opcija

Izvor: RTS, 13.Apr.2020, 10:06

Ataman predviđa završetak Evrolige u jednoj državi, i Srbija je opcija

Trener turskog Anadolu Efesa, Ergin Ataman, veruje da će se Evroliga nastaviti u dogledno vreme i otkriva da se razmišlja o završetku takmičenja u jednoj državi, moguće čak i u Srbiji.
Čovek koji sa klupe predvodi lidera prekinute Evrolige, ne očekuje nastavak sezone pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maja, što je rekao za turskiA spor”.

"Mislim da nastavka neće biti do kraja maja. Sa druge strane, u julu i avgustu će biti veoma teško za igranje. Mi u Evroligi imamo timove iz deset zemalja, a svaka od njih ima ima svoje mere protiv širenja virusa. Ne verujem da će se granice otvoriti uskoro. Svi će i dalje želeti sebe da zaštite”, kaže Ataman.
On je tom prilikom otkrio da postoje razmišljanja oko lige da bi ona mogla da se završi u jednoj državi.
"Razmatra se igranje u jednoj državi, koja u tom trenutku bude imala najmanje problema i zaraženih. Iz ove perspektive i gledajući situaciju u zemljama poput Hrvatske, Češke, Slovačke, Grčke i Srbije, čini se da bi u njima već u maju moglo da bude bezbedno“, smatra turski stručnjak i potom pojašnjava kako bi to sve moglo da izgleda u praksi:
”Timovi bi dobili specijalne dozvole za letenje, a celo osoblje bi moralo da bude bezbedno. Svi učesnici bi bili smešteni u jednom ili dva hotela, a utakmice bi se, razume se, igrale bez prisustva publike. Naravno, uz televizijski prenos koji bi mogao da se gleda u celom svetu”, zaključio je Ataman.
Podsetimo, sezona u Evroligi prekinuta je 12. marta uoči 29. kola, a Efes je bio prvi na tabeli sa skorom 24-4.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvak Evrope biće odlučen u Beogradu?!

Izvor: Sportske.net, 13.Apr.2020

Pojavio se novi predlog, ovo je jedna od opcija...Dok čekamo kraj pandemije koronavirusa, iz dana u dan pojavljuju se i različita razmišljanja o (ne)mogućnosti nastavka sezone u Evroligi...I dok je Etore Mesina, trener Milana, pesimista i ne veruje da će se u dogledno vreme steći regularni uslovi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.