Amerikanci uzeli Bankera, Italijani se revanširaju zvezdom Evrolige

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 08:43

Amerikanci uzeli Bankera, Italijani se "revanširaju" zvezdom Evrolige

Košarkaš Baskonije Darius Tompson mogao bi na predstojećem Evrobasketu da obuče dres Italije.

Vest je potvrdio predsednig tamošnjeg saveza Đani Petrući koji je u razgovoru za "Gazetu delo Sport" istakao da je to praktično gotova stvar.

"Ostalo je nekoliko dokumenata koji nam fale. Verujemo da će Tompson biti u prilici da se pridruži trening kampu krajem jula ukoliko ga Poceko pozove", rekao je Petrući.

Činjenica je da Tompson, rodom iz Tenesija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikada ne bi dobio poziv matične države, ali vesti o njegovoj naturalizaciji dolaze samo nekoliko dana nakon što je postalo jasno da će Paolo Bankero, košarkaš Orlanda koji vuče italijanske korake, igrati na planetarnoj smotri za SAD.

Ujedno, ovo je za Tompsona prilika da napravi još jedan korak ka prelasku u Olimpiju iz Milana sa kojom se sve učestalije povezuje.

Tompson je u prethodnoj sezoni beležio 12,6 poena, 3,2 skoka i 6,7 asistencija u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.