Savršene palačinke! Gordon Remzi je na ovom receptu radio decenijama!

Izvor: Svet plus, 17.Jul.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršene palačinke! Gordon Remzi je na ovom receptu radio decenijama!

Popularni kuvar sprema sve specijalitete sveta ali i dalje uživa u pripremi ove poslastice, kojoj retko ko može odoleti. Savršene palačinke! Gordon Remzi je na ovom receptu radio decenijama!

Gordon Remzi ima na desetine recepata za ovu poslasticu ali postoji univerzalni recept, sa kojim nema greške. On tvrdi da je tajna savršenih palačinki i to što sastojke treba mešati žicom, nikako mikserom, a mleko sipati postepeno.

Evo šta vam je potrebno:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
- 2 veća jaja

- 300 ml mleka

- 125 grama brašna

- prstohvat morske soli

- jedna kašika otopljenog putera

Postupak:

Prvo pomešajte brašno i so, a u drugoj posudi žicom umutite jaja. U sredini brašna napravite rupu, pa u nju dodajte umućena jaja i otopljeni puter. U ovu smesu polako dodajte mleko jednom rukom, a drugom sve mešajte žicom.

Testo zatim ostavite da odstoji, pa dobro zagrejte tiganj i dodaje svega nekoliko kapi ulja. Pržite palačinke na uobičajen način.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.