Kusturica: Đoković je spoj Federera i Nadala

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica: Đoković je spoj Federera i Nadala

Najpoznatiji filmski reditelj sa naših prostora Emir Kusturica, bio je specijalni sagovornik čuvenog francuskog sportskog lista „Lekipa”. Veliki obožavalac sporta uopšte, Kusturica je pre svega bio pozvan da govori o velikoj strasti sa kojom prati uspehe našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.
– Sećam se da sam i prošle godine kada je Novak izgubio u četvrtfinalu Rolan Garosa od  Austrijanca Jirgena Melcera došao na ideju da čuveni turnir dobije naziv Rolan Garosević. S obzirom na Noletove sadašnje fantastične rezultate ovaj naziv bi bio još opravdaniji – uz osmeh je prokomentarisao Kusturica.
Pariz je mesto prvog sustreta Sarajlije i Beograđanina.
– Upoznao sam Novaka pre šest godina upravo na ovom turniru, a naročito sam u poslednjih nekoliko meseci pratio kako je dolazio do sjajnih pobeda. On je dobio potpuno novu dimenziju u igri. To više nije isti čovek uopšte. Postao je pravi šampion! Ovo je nesumnjivo njegovo vreme.
Na pitanje šta izdvaja Đokovića od drugih sportista u svetu, Kusturica je kao Noletovu specifičnost označio „teatralnost“:
– Otvoreno iskazuje osećanja na terenu. Novak je i veoma kreativan – on voli da se poigrava. To je nešto što je veoma „srpsko“ kod njega.
Uporedio ga je i sa Nadalom i Federerom:
– Čini mi se da je Nole po tehnici sličniji Federeru, ali ono što mene zadivljuje jeste to što se vremenom  prosto „nadalizovao“. Postao je jak fizički i mentalno poput Nadala. To je upravo ono i što je uvek nedostajalo srpskim sportistima, to umeće svladavanja emocija u odlučujućim momentima meča. Novak je time napravio revoluciju srpskog sporta koji je najviše domete tradicionalno dostizao u ekipnim disciplinama. U sebi nosi pravu sintezu svega što je neophodno da se postane šampion – sjajna igra, velika ambicija i mentalna čvrstina.
Na pitanje da li će srpski najbolji teniser dobiti ulicu u Kustendorfu, reditelj je iznenadio Francuze odgovorom da takva ulica u njegovom filmskom gradu već postoji:
– Još pre četiri godine nazvao sam jednu od ulica po Novaku Đokoviću. On je, doduše, još nije video, ali njegov otac jeste. Može vam biti jasno koliko cenim Novaka kada vam kažem da njegovo ime stoji u Kustendorfu uz velikane kakvi su Nikola Tesla, Felini, Brus Li ili Bergman.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kusturica: Albanci znaju da Novak vuče korene sa KiM

Izvor: S media, 31.Maj.2011, 09:27

Novak Đoković je očarao planetu prethodnih meseci, a jedan od njegovih najvatreniji navijača je i naš slavni filmski reditelj Emir Kusturica. ..On je u intervjuu za francuski "L‘Ekip" izneo niz komplimenata na račun, nadamo se uskoro i zvanično najboljeg tenisera na planeti...- To što Đoković...

Nastavak na S media...

Kusturica: Đoković je spoj Federera i Nadala

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2011

Najpoznatiji filmski reditelj sa naših prostora Emir Kusturica, bio je specijalni sagovornik čuvenog francuskog sportskog lista "Lekipa".

Nastavak na Vesti-online.com...

Nadal: ''Divne vesti za Novaka''

Izvor: Sportske.net, 31.Maj.2011

Španski teniser kome je teniski tron ozbiljno uzdrman prokomentarisao je činjenicu da je Novak Đoković do polufinala Rolan Garosa stigao bez borbe u četvrtfinalu, posle predaje Italijana Fonjinija.

Nastavak na Sportske.net...

Emir Kusturica: Nole, opraštam ti što navijaš za Zvezdu!

Izvor: Svet, 31.Maj.2011

Novak Đoković je očarao planetu prethodnih meseci, a jedan od njegovih najvatreniji navijača je i naš slavni filmski reditelj Emir Kusturica. On je u intervjuu za francuski "L'Ekip" izneo niz komplimenata na račun, nadamo se uskoro, i zvanično najboljeg tenisera na planeti. "To što Đoković...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.