Novak na Rodžera za prvo mesto

Izvor: RTS, 31.Maj.2011, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak na Rodžera za prvo mesto

Novi duel dva teniska titana. Novak juri 42. pobedu u nizu i ono što je važnije vrh ATP liste. Đoković i Federer ponovo će ukrstiti rekete. Ovog puta u polufinalu Rolan Garosa. Meč se igra u petak. Direktan prenos je na programima RTS-a. Internet portal uživo će pratiti kretanje rezultata.

Novak Đoković se među četvoricu najboljih probio bez borbe, nakon što mu je Italijan Fabio Fonjini predao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meč zbog povrede. Duel Đokovića i Federera iščekuje se sa ogromnim zanimanjem, jer bi srpski teniser pobedom u tom meču i plasmanom u finale preuzeo od Španca Rafaela Nadala svetsku poziciju broj jedan.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale grend-slem turnira u Rolan Garosu pošto je u četvrtfinalu savladao Francuza Gaela Monfisa sa 3:0 u setovima - 6:4, 6:3, 7:6 (7:2).

Protiv legendarnog Federera, osvajača 16 grend slem titula, Đoković je do sada odigrao 22 meča, a Švajcarac je uspešniji i vodi rezultatom 13:9.

Međutim, poslednja tri ovogodišnja duela pripala su Srbinu, sva tri na tvrdoj podlozi. Đoković je pobedio Federa u polufinalu Australijen opena (7:6, 7:5, 6:4) i Indijen Velsa (6:3, 3:6, 6:2) i u finalu Dubaija (6:3, 6:3).

Nezadrživi srpski teniser ove sezone ima fantastičnu seriju od 41 pobede zaredom.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.