Putin: Situacija u ruskoj ekonomiji nije kritična

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Sep.2015, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Situacija u ruskoj ekonomiji nije kritična

MOSKVA - Situacija u ekonomiji je teška, ali nije kritična, i za njeno jačanje imamo sve što je potrebno, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

„I vi i ja znamo da situacija u ekonomiji nije jednostavna, ali ona nije kritična. Trebamo donositi provjerene odluke sa ciljem da ojačamo ekonomski potencijal zemlje. Za to mi imamo sve što je potrebno", izjavio je šef ruske države, a prenosi „Vzgljad". >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Putin je izjavio da je potrebno osigurati stabilnost i ravnotežu u državnim financijama i smanjiti ovisnost o cijeni nafte.

„Moramo osigurati ravnotežu i stabilnost u državnim financijama i značajno smanjiti ovisnost budžeta o cijeni nafte", izjavio je predsjednik Rusije.

Premijer RF Dmitrij Medvedev je 7. rujna izjavio da vlada Rusije treba sprovoditi odgovornu ekonomsku politiku, u skladu sa svojim mogućnostima, i da u postojećim teškoćama budžet za 2016. godinu treba biti realističan, treba štedjeti „na svim frontovima".

Najnovije prognoze ruskog Ministarstva za ekonomski razvoj predviđaju pad bruto domaćeg proizvoda Rusije u 2015. godini od 3,3% i rast u 2016. godine od 1-2%. Američka banka Morgan Stanley, naprotiv, Rusiji prognozora pad i u 2015. i u 2016. godini (od 4,2% i 1,3%), a agencija Moody's Investors Service za 2016. godinu Rusiji predviđa pad BDP-a od 0,5-1,5%.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.