HITNO NAREĐENJE! Tramp zatražio smenu svih Obaminih ambasadora

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITNO NAREĐENJE! Tramp zatražio smenu svih Obaminih ambasadora

Počastio Obamine ljude

Donald Tramp je naredio da svi Obamini ambasadori bez izuzetka podnesu ostavku do njegove inauguracije 20. januara.

Naime do sada je bila praksa da ambasadori koje je imenovao odlazeći predsednik mogu da zatraže ostanak na funkciji dok Kongres ne potvrdi njihovu smenu, odnosno zamenu.

Sada je međutim novoizabrani američki predsednik Donald Tramp obavestio sve ambasadore da moraju da podnesu ostavke 20. januara i to bez izuzetka. .

To znači da će SAD ostati bez amasadora u mnogim ključnim zemljama saveznicama kao što su Velika Britanija, Nemačka, Kanada, Japan, nekoliko meseci.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp pozvao "Obamine" ambasadore da podnesu ostavku

Izvor: RTS, 06.Jan.2017

Tranzicioni tim izabranog američkog predsednika izdao je ukaz kojim se od takozvanih "političkih" ambasadora u diplomatskim misijama SAD širom sveta traži da do inauguracije Donalda Trampa 20. januara podnesu ostavku, objavio je "Njujork tajms" pozivajući se na američke diplomate. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.