Oskar 2016: Bri Larson dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu SOBA! VIDEO

Izvor: Svet plus, 01.Mar.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskar 2016: Bri Larson dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu SOBA! VIDEO

Preksinoć je u održana 88. dodela nagrade američke filmske Akademije, Oskar, a Bri Larson osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu SOBA.

Larsonova je u ovom filmu pokazala svu maestralnost glumačkog poziva odigravši ulogu majke kojoj je pored velike tragedije ostalo još samo da se bori za svoje dete. SOBA je psihološka drama u režiji Lenija Abrahamsona a koja govori o prirodnom materinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << instiktu da i pored svega svoje dete izvede na put života i napretka ali ipak čuvajući ga od tragedije samog čovečanstva.

Domaća premijera ovog filma zakazan je za 04.03 u Sava Centru u okviru FEST-a a od 17.03  film je na repertoaru svih bioskopa u zemlji. Poput svake dobre majke, Ma se posvetila tome da je Džek  sretan i siguran, dajući mu puno topline i ljubavi, često radeći tipične stvari poput raznih igara i pričanja priča. Njihov život, međutim, je sve osim tipičnog – zarobljeni su – zatvoreni u malom prostoru bez prozora od oko 9 kvadratnih metara, koji Ma eufemistički zove „Sobom“. Ma je za Džeka stvorila celi  svemir unutar Sobe, i ne preže od ničega kako bi mu omogućila da živi ispunjenim životom. Ali Džekova znatiželja o njihovoj situaciji samo raste i kad njena izdržljivost dosegne svoje granice, zajedno će se upustiti u rizičan beg koji će ih na kraju suočiti s onim što može ispasti još strašnijim: stvarnim svetom.

Krajnje napet, a ujedno i duboko emotivan, film Soba nudi jedinstveno i dirljivo istraživanje beskrajne ljubavi između majke i njenog deteta. Nakon što petogodišnji Džek i njegova Ma(ma) pobegnu iz zatvorenog prostora u kome je Džek proveo čitav dotadašnji život, dečak otriva nešto uzbudljivo: spoljni svet. Dok proživljava radost, uzbuđenje i strah, osećanja koja mu donosi nova avantura, on se čvrsto drži za jedinu stvar koja mu znači više od svega – a to je naročita veza između njega i njegove voljene i odane Mame.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.