Živojinović: Došlo je vreme da Srbija osvoji FED kup

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2012, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živojinović: Došlo je vreme da Srbija osvoji FED kup

Počasni predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović rekao je da je došao trenutak da FED kup reprezentacija napravi uspeh koji je pre dve godine ostvario muški tim.
Najlepše trenutke doživeo sam posle završetka moje igračke karijere kada smo 2010. u finalu Dejvis kupa u beogradskoj Areni pobedili Francusku i ekipno se popeli na svetski tron. Mislim da je došao trenutak da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << nešto slično dogodi u Pragu, da srpski tenis doživi još jedan takav trenutak, pa da i naše najbolje teniserke naprave isti podvig – rekao je Živojinović.
Proslavljeni teniser je već stigao u Prag gde će na licu mesta pružiti podršku izabranicama selektora Dejana Vraneša.
Motiv je neobično važan u tenisu, a tako nešto ne nedostaje našim najboljim igracičama, koje su mnogo toga postigle u pojedinačnoj konkurenciji i ostaje samo da se dokažu i na ekipnom planu. Biti favorit u tenisu je mač sa dve oštrice, moje je mišljenje da je to dodatni motiv za ekipu Srbije da prevaziđe sebe i ostvari trijumf u zemlji gde je tenis jedan od najpopularnijih sportova još iz vremena Lendla, Navratilove, Sukove, Mandlikove, Mečira – rekao je on.
Pored Živojinovića, FED tim Srbije će imati podršku ministarke sporta Alise Marić, kao i navijača koji će u petak uveče autobusima stići u Prag.
To je važan faktor za naše igračice, da čuju podršku sa tribina, da shvate da nisu same na terenu, a kada znaju da će u direktnom TV prenosu biti bodrene od milionskog auditorijuma, zar je potrebno nešto više da bi se postigao uspeh – zaključio je Živojinović.
Finale FED kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra u Pragu, a izvalčenja parova zakazano je za petak od 12 sati.


Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živojinović: Došao je trenutak da Srbija osvoji FED kup

Izvor: Press, 01.Nov.2012

Počasni predsednik Teniskog saveza Srbije (TS) Slobodan Živojinović rekao je danas da je došao trenutak da FED kup reprezentacija napravi uspeh koji je pre dve godine ostvario muški tim..- Najlepše trenutke doživeo sam posle završetka moje igračke karijere kada smo 2010. u finalu Dejvis kupa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.